Μέσα στον πανικό, ανάμεσα στο Predator και στις πληροφορίες περί του παπά-Αντώνη της Κιβωτού, ήρθε η Metron Analysis. Που έδωσε 10,2 μονάδες προβάδισμα στην ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Θα πείτε, «αμάν πια μ’ αυτές τις δημοσκοπήσεις». Στην ουσία είναι το μοναδικό συνθετικό εργαλείο που διαθέτουμε για να καταλάβουμε τι γίνεται εν συνόλω στην ελληνική κοινωνία.  

Υπάρχει βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ που λέει «μόνο οι δημοσκοπήσεις απόμειναν στην κυβέρνηση». Συμφωνώ απολύτως μαζί του. Όλα τα υπόλοιπα φαίνεται να τα ‘χει χάσει ο Μητσοτάκης. Από την διαμόρφωση της καθημερινής πολιτικής ατζέντας, μέχρι την ισότιμη αντιμετώπιση των δράσεων της κυβέρνησης του έναντι των κατηγοριών της αντιπολίτευσης. Ας μην γελιόμαστε, τα μέσα ενημέρωσης και το διαδίκτυο χορεύουν πλέον στον ρυθμό του νταουλιού που παίζει ο Αλέξης.

Όλες ανεξαιρέτως οι μετρήσεις της κοινής γνώμης δείχνουν μια αξιοθαύμαστη σταθερότητα υπέρ της κυβέρνησης κάτω από την φουρτουνιασμένη επικοινωνιακή και καταγγελτική επιφάνεια. Διότι μην μου πείτε ότι πτώση 0,9% μέσα σ’ έναν τέτοιο ορυμαγδό, είναι σοβαρή απώλεια για την κυβέρνηση.

Πιστεύω ότι έτσι θα πάμε ως τις εκλογές. Με την επικαιρότητα να ασχολείται με υποκλοπές, ακρίβειες και εγκληματικά περιστατικά, που κι αυτά σε κριτική προς την κυβέρνηση θα καταλήγουν. Και να μου το θυμηθείτε ότι τελικά, θα έχουμε μια επανάληψη του φαινομένου του δημοψηφίσματος του 2015, αλλά από την ανάποδη. Όπως τότε όλα τα μέσα ήταν υπέρ του ΝΑΙ και το ΟΧΙ κέρδισε με 60%, αντιστοίχως τώρα όλη η πληροφόρηση θα στρέφεται κατά του Κυριάκου κι αυτός θα κερδίσει τελικά, ίσως και πιο άνετα απ’ όσο φανταζόμαστε.  

Facebook Comments