Οι ελληνικές τράπεζες μπορούν να αποτελέσουν ένα σημαντικό επενδυτικό story εντός του ευρωπαϊκού τραπεζικού κλάδου, όπως διαπιστώνει η Deutsche Bank σε νέα ανάλυσή της.

Πιο αναλυτικά, όπως επισημαίνει, παρά το γεγονός ότι οι ελληνικές τράπεζες έχουν υπεραποδώσει των ευρωπαϊκών τραπεζών κατά περίπου 25% από τις αρχές του έτους, αντανακλώντας κυρίως την ισχυρή δυναμική ανάκαμψης μετά τη μαζική εκκαθάριση των NPEs, η Deutche Bank πιστεύει ότι εξακολουθούν να παραμένουν μακριά από το ραντάρ των περισσότερων επενδυτών, πιθανώς λόγω του γεγονότος ότι ο κόσμος εξακολουθεί να ανησυχεί ότι πιο επιρρεπείς σε κατάρρευση, όπως φάνηκε στην προηγούμενη κρίση.

Ωστόσο, όπως προσπαθεί να δείξει η γερμανική τράπεζα, θα μπορούσε να ισχύει και το αντίστροφο, καθώς οι ελληνικές τράπεζες έχουν ήδη αντιμετωπίσει μια μεγάλη αναδιάρθρωση και είναι πλέον πιο ισχυρές (ειδικά η Εθνική και η Eurobank) ενώ η Ελλάδα έχει δείξει σημαντική δύναμη στην οικονομία της η οποία υποστηρίζεται από μία σταθερή κυβέρνηση.

Με μονοψήφιους δείκτες NPE για τον κλάδο, βλέπει ότι οι πιθανοί αντίθετοι άνεμοι στην οικονομία θα οδηγήσουν σε ελαφρώς χειρότερες προβλέψεις από ότι αναμενόταν πριν (αύξηση κατά περίπου 11% το 2022 και περίπου 7% το 2023/24, οδηγώντας το κόστος κινδύνους CoR στις 65 μονάδες βάσης το 2024). Αυτό φαίνεται διαχειρίσιμο, όπως τονίζει η γερμανική τράπεζα, με περιορισμένο κίνδυνο, ειδικά για τις τράπεζες με υψηλότερη κάλυψη (ΕΤΕ και Eurobank).

Από την άλλη, το κεφάλαιο δεν φαίνεται πλέον να αποτελεί απειλή, με την Πειραιώς να έχει τη μεγαλύτερη υστέρηση σε αυτό το μέτωπο, αλλά να απολαμβάνει μια γρήγορη ανάκαμψη.

Με βάση τα παραπάνω, η Deutsche Bank συνολικά διατηρεί τις συστάσεις της με buy και τιμή στόχο τα 5,10 ευρώ για την Εθνική Τράπεζα, buy και τιμή στόχο το 1,55 ευρώ για την Alpha Bank, σύσταση hold για την Eurobank με τιμή στόχο το 1,45 ευρώ , ενώ ανεβάζει την τιμή στόχο για την Πειραιώς στο 1,80 ευρώ από 1,60 ευρώ πριν διατηρώντας τη σύσταση hold.

Κούρταλη Ελευθερία

Facebook Comments