Ο λαϊκισμός και η τοξικότητα της αντιπολίτευσης, κυρίως του ΣυΡιζΑ, καθορίζουν δυστυχώς την πορεία προς τις εκλογές, που κατά πάσα πιθανότητα θα πραγματοποιηθούν από τις αρχές Απριλίου μέχρι τα μέσα Ιουνίου το αργότερα, μέσα σε μια μακρά προεκλογική περίοδο, που έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες.

Και, αλίμονο, στην προσπάθεια της η αντιπολίτευση, ιδίως το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα κι ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός, να υπονομεύσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση του, στην πραγματικότητα υπονομεύουν τους θεσμούς και κατά κύριο λόγο την ίδιο μας το πολίτευμα, την κοινοβουλευτική δημοκρατία.

Σε μια εποχή μάλιστα κατά την οποία η Ελλάδα, όπως όλη η ανθρωπότητα, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τις χειρότερες και πιο μεγάλες δοκιμασίες από το τέλος του Β’ παγκοσμίου πολέμου. Με την τακτική του αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα καταφέρει να κερδίσει τις εκλογές. Αλλά είναι πιθανό να καταφέρει να αποτελειώσει και να καταστρέψει την όποια αξιοπιστία έχει απομείνει στους πολιτικούς, στα κόμματα, στους θεσμούς και στο σύστημα μας. Ελλείψει ισχυρού αντιπολιτευτικού λόγου κι επιχειρημάτων, ο ΣΥΡΙΖΑ καταφεύγει στην άκριτη κι ατεκμηρίωτη σκανδαλολογία. Με αποκορύφωμα την πλήρη υιοθέτηση μιάς άκρως ατεκμηρίωτης καταγγελίας του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη και της εφημερίδας Documento ότι δήθεν ο πρωθυπουργός υπέκλεπτε παράνομα κι ανήθικα τις τηλεφωνικές συνομιλίες των υπουργών και των συζύγων τους.

Αποτελεί ντροπή για το πολιτικό μας σύστημα το γεγονός ότι η αντιπολίτευση και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνεργάτες του έσπευσαν να υιοθετήσουν πλήρως τις καταγγελίες του κύριου Βαξεβάνη. Οι οποίες δε στηρίζονται σε κανένα αποδεικτικό στοιχείο αλλά αποτελούν απλώς λάσπη στον ανεμιστήρα.

Η γνώμη μου είναι ότι η άκριτη αυτή υιοθέτηση των απόψεων Βαξεβάνη εκ μέρους του ΣυΡιζΑ αποτελεί τη μόνη διέξοδο που έχει. Διαβλέποντας την επερχόμενη εκλογική ήττα και γνωρίζοντας ότι αν ηττηθεί και πάλι δεν θα μπορεί να παραμείνει στο πολιτικό τοπίο ως αρχηγός κόμματος και οιονεί πρωθυπουργός, ο κύριος Τσίπρας, μέσα στον πανικό του, εκμεταλλεύεται κάθε δυνατότητα για να ανατρέψει τον Μητσοτάκη. Ακόμα και με τρόπο που υπονομεύει το ίδιο το πολιτικό σύστημα και την κοινοβουλευτική Δημοκρατία. 

Σε ένα κράτος δικαίου, όπως θέλουμε να είναι η Ελλάδα μας, οποιαδήποτε κατηγορία για να σταθεί πρέπει να στηρίζεται σε αποδείξεις. Πέραν του γελοίου της καταγγελίας του ότι δήθεν ο πρωθυπουργός μπορεί να παρακολουθεί τους υπουργούς του, που ο ίδιος διόρισε, και μάλιστα τις γυναίκες τους, δεν είναι δυνατόν να εκτοξεύονται τόσο σοβαρές κατηγορίες χωρίς την παραμικρή καν στοιχειοθέτηση. Εντελώς αυθαίρετα. Για να πλήξουν τον πρωθυπουργό, που παραμένει το ισχυρό χαρτί της ΝΔ και ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός απο όλους. Είναι νομικά απαράδεκτη και πολιτικά ανήθικη κι επικίνδυνη αυτή η τακτική, που στρέφεται ευθέως κατά της χώρας και της δημοκρατίας μας.

Facebook Comments