Νέα στοιχεία και ερωτήματα για τον Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο φέρνει στο φως «Το Βήμα» – Τα έγγραφα για αμφιλεγόμενες συναλλαγές, η εταιρεία του προέδρου με πελάτη το «Χαμόγελο» και οι μαρτυρίες από το εσωτερικό της ΜΚΟ για προβληματικές συμπεριφορές.

Σύμφωνα με το in.gr και τον Βασίλη Λαμπρόπουλο, ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος φέρεται να διαμένει σε διαμέρισμα-μεζονέτα έκτασης περίπου 500 τ.μ., με πέντε μπάνια, αξίας περίπου 2 εκατ. ευρώ, σε αμφιθεατρική περιοχή στον Αλιμο, το οποίο ωστόσο είναι κληροδότημα του οργανισμού από δωρεά μιας συνταξιούχου από τη Δράμα που ήθελε να βοηθήσει παιδιά που είχαν ανάγκη!

Επιπλέον, ο κ. Γιαννόπουλος, παρότι έχει αναφέρει κατ’ επανάληψη στα ΜΜΕ πως έχει εγκαταλείψει κάθε επαγγελματική δραστηριότητα από το 1995 λόγω της επιθυμίας να αφοσιωθεί στο «Χαμόγελο του Παιδιού», φέρεται να έχει διατηρήσει την εταιρεία Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος Μονοπρόσωπη ΕΠΕ – ACO Σύμβουλοι ΕΠΕ.

Η εταιρεία αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες των οικονομικών αρχών, φέρεται να εισέπραττε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ επί σειρά ετών από το «Χαμόγελο του Παιδιού» για άγνωστες υπηρεσίες. Διαθέτοντας μάλιστα οι οικονομικές αρχές και αναλυτικά στοιχεία όλων αυτών των υπό διερεύνηση συναλλαγών που φαίνεται να αποτελούσαν «δίαυλο» πληρωμών του κ. Γιαννόπουλου από το «Χαμόγελο» και τις οποίες επιχείρησε να νομιμοποιήσει σε δεύτερη φάση. Προκειμένου να εξεταστεί αν στερούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά από την προστασία των ανηλίκων και τα οποία προέρχονταν από δωρεές.

Μάλιστα είναι ενδεικτικό ότι σύμφωνα με τα έγγραφα που παρουσιάζει «Το Βήμα» ο κ. Γιαννόπουλος είχε ζητήσει στις 22 Νοεμβρίου 2013 η εν λόγω «κρυφή» εταιρεία συμβούλων που είχε δημιουργήσει από το 1988 να παρατείνει τη λειτουργία της για 50 χρόνια, δηλαδή μέχρι το 2063!

Η πολυκατοικία στην οποία διαμένει ο Κ. Γιαννόπουλος με την οικογένειά του. Η μεζονέτα των 500 τ,μ. και αξίας 2.000.000 ευρώ είναι κληροδότημα στο «Χαμόγελο του Παιδιού»
Τα ακίνητα και οι αποπομπές

Επιπλέον, νέα ερωτήματα ανακύπτουν για τον αριθμό των ακινήτων που τελικώς έχουν περιέλθει στην ιδιοκτησία του «Χαμόγελου», αφού εκτός του αριθμού των 230 που έχουν καταχωριστεί στο Κτηματολόγιο φαίνεται να υπάρχουν και εκατοντάδες άλλα – ανάμεσα σε αυτά, οικήματα στο κέντρο της Αθήνας – που δεν είναι πλήρως καταχωρισμένα στην εν λόγω ηλεκτρονική υπηρεσία καταγραφής που καλύπτει το 60%-70% της χώρας.

Με τον εκπρόσωπο της ΜΚΟ να μην προσδιορίζει σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου τον αριθμό των ακινήτων που διαθέτει τελικώς ο οργανισμός και γιατί, με καταγραφή αντίστοιχων αριθμητικών στοιχείων, δεν υπάρχει εκμετάλλευσή τους. Χωρίς ασφαλώς να μνημονεύεται ότι σε ένα από αυτά τα ακίνητα τεράστιας αξίας έχει επιλέξει να διαμένει ο ίδιος ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» και αν υπάρχει οποιοδήποτε αντίτιμο για αυτό.

Παράλληλα ερωτήματα προκαλούνται από τις διαδοχικές παραιτήσεις και αποπομπές δεκάδων υπαλλήλων της εν λόγω ΜΚΟ που αναφέρονται σε σκαιές συμπεριφορές υπευθύνων προς τους ίδιους αλλά και προς φιλοξενούμενα παιδιά.

Επίσης εντύπωση προκαλεί εσωτερικό mail που είχε αποστείλει προσφάτως ο κ. Γιαννόπουλος σε υπαλλήλους του (σ.σ.: είναι στη διάθεσή μας), όπου χαρακτήριζε «ανθρωποφαγία των ΜΜΕ» την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου», ενώ είναι σε πλήρη εξέλιξη η δικαστική έρευνα και με τις αρχικές υπόνοιες να επιβεβαιώνονται από τα στοιχεία που ανακύπτουν. 

Πηγή: In.gr

Facebook Comments