Να φωνάζει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι το market pass είναι ψίχουλα, άντε να το καταλάβω. Να φωνάζει ο Τσίπρας ότι και ψίχουλα και εξαγορά, κι αυτό να το καταλάβω. Αλλά να φωνάζει η λαϊκή δεξιά ότι οι κεντρώοι της ΝΔ υποσκάπτουν τον Μητσοτάκη για την επιδοματική του πολιτική, αυτό είναι απ’ τ’ άγραφα.

Τελικά, αυτό το κόμμα (για τη ΝΔ λέω) που γνώρισα εσχάτως και επέλεξα να υποστηρίξω τον τωρινό αρχηγό του για τις μεταρρυθμιστικές του ιδέες και για την σοβαρότητα του, ποτέ δεν θα μπορέσω να κατανοήσω πώς σκέπτεται και λειτουργεί. Εγώ για χρόνια νόμιζα ότι αυτοκαταστροφικοί ήταν οι ΠΑΣΟΚοι της κραταιής περιόδου, αφού τους έβλεπα να αλληλοεξοντώνονται μέχρις εσχάτων, ενώ ο αντίπαλος ήταν έξω από την πόρτα του. Έκανα λάθος όμως. Το πιο αυτοκαταστροφικό κόμμα είναι η ΝΔ.

Οι παλιοί του κόμματος, θέλουν την εξουσία αλλά την θέλουν αποκαθαρμένη. Δικός τους να είναι αρχηγός, δικοί τους οι παρατρεχάμενοι.  Τους κεντρώους δεν θέλουν ούτε να τους ακούσουν ή μάλλον τους θέλουν, αλλά ως απλούς ψηφοφόρους. 

Eπειδή στα επιδόματα του Κυριάκου ανακάλυψαν επιτέλους κάποιο ψήγμα της «λαϊκής» τους πολιτικής, είναι το μοναδικό από τα μέτρα του που επικρότησαν. Και όταν είδαν κάποιους λογικούς οπαδούς του να του επισημαίνουν ότι τα επιδόματα πρέπει να δίνονται με μέτρο, έσπευσαν να τους καταγγείλουν ως εσωκομματικούς υπονομευτές του. Τι άλλο θα δούμε…

 

Πηγή φωτό: Eurokinissi

Facebook Comments