Σάλος έχει προκληθεί μετά την δημόσια τοποθέτηση της Δόμνας Μιχαηλίδου για το Χαμόγελο του Παιδιού, «τα 20.000.000 πλεόνασμα, τα 5.000.000 στην Ελβετία, και τον πρόεδρό του, που-όπως λέει- μένει σε μια βίλα δύο εκατομμυρίων με πολλά μπάνια…».

Η πρώτη αντίδραση από το Χαμόγελο του Παιδιού ήρθε με τον Πρόεδρο Κώστα Γιαννόπουλο, μιλώντας στο protothema.gr, να κάνει λόγο για… ψέματα της υφυπουργού και την κάλεσε να απαντήσει «πού βρήκε το πλεόνασμα των 20 εκατ. ευρώ».

Όπως υποστήριξε, τα έσοδα του Χαμόγελου ετησίως ανέρχονται σε 15 εκατ. ευρώ, με τα δέκα εκατ. ευρώ εξ αυτών να πηγαίνουν στη μισθοδοσία των 480 ατόμων που έχει ως προσωπικό και τα υπόλοιπα να κατευθύνονται σε δράσεις για τις δομές και την στήριξη των παιδιών.

Αναφορικά με τον τραπεζικό λογαριασμό του Χαμόγελου, ύψους πέντε εκατ. ευρώ, στην Ελβετία, ο κ. Γιαννόπουλος υποστήριξε ότι προέρχονται από την πώληση του «ΤΙΤΑΝΙΑ», στο οποίο η οργάνωση είχε ποσοστό και ότι, πλέον, αυτός ο λογαριασμός παραμένει ανοιχτός με ποσά 100-200 ευρώ, ενώ τα 5 εκατ. έχουν δαπανηθεί για ανάγκες του οργανισμού.

Σχετικά, δε, με το διαμέρισμα-μεζονέτα των 500 τετραγωνικών, είπε ότι του έχει παραχωρηθεί από το Χαμόγελο για τη διαμονή του, καθώς ο ίδιος έχει έσοδα μόνο από τη σύνταξή του.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Γιαννόπουλος έκανε λόγο για «σκευωρία» και «ανθρωποφαγία», ενώ υποστήριξε χαρακτηριστικά: «Θέλουν να διαλύσουν το Χαμόγελο μέσα στα Χριστούγεννα».

Facebook Comments