Όσοι ασχολούνται με τα δημόσια πράγματα για καιρό, γνωρίζουν ότι στην πολιτική πολλά πράγματα μπορούν να γίνουν ανεκτά από τους πολίτες. Ακόμα και τα ψέματα, οι υπερβολές, η τρέλα, η ανικανότητα. Ακόμα κι ο εμπαιγμός σε ορισμένες περιπτώσεις. Όπως δυστυχώς η ιστορία μας, απώτερη αλλά και πρόσφατη, διδάσκει, συχνά με πολύ σκληρό τρόπο για τις τύχες της πατρίδας μας. Το μόνο που δεν γίνεται ανεκτό από τους πολίτες είναι η γελοιότητα, που μπορεί να εκπέμπουν οι πολιτικοί μας ταγοί. Αν οι ψηφοφόροι σε πάρουν στο ψιλό, έχεις τελειώσει.

Διότι στην πολιτική, όπως διδάσκει μια παλιά ρήση, το «γελοίος φονεύει». Αυτό φαίνεται ότι κινδυνεύει να πάθει ο ΣΥΡΙΖΑ. Μέσα στον πανικό τους από τη διαφαινόμενη, από τις δημοσκοπήσεις, εκλογική τους ήττα στις επερχόμενες κάλπες του 2023, που θα σήμαινε πιθανότατα το πολιτικό τέλος του Αλέξη Τσίπρα αλλά και την ενδεχόμενη περιθωριοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν αναδείξει τις τηλεφωνικές υποκλοπές, πραγματικές και ψεύτικες, στο μοναδικό όπλο τους για να πλήξουν το αδιαμφισβήτητο κύρος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και την υπέρτερη απήχηση του στην κοινή γνώμη.

Αντί να ασκούν εποικοδομητική κι ουσιαστική αντιπολίτευση εις όφελος της χώρας, των θεσμών και της κοινωνίας, έχουν περιοριστεί να ασκούν μονοθεματική αντιπολίτευση με αμφίβολης αξίας όπλο τις υποκλοπές. Εξαπολύοντας κατηγορίες προσωπικά του κ. Μητσοτάκη, που συχνότατα αγγίζουν η και ξεπερνούν τα όρια του γελοίου.

Αρχικά ισχυρίζονταν οτι δήθεν ο πρωθυπουργός είχε δώσει εντολή στην ΕΥΠ να παρακολουθεί τα τηλέφωνα των υπουργών, που ο ίδιος διόρισε και εμπιστεύεται επί τέσσερα χρόνια τώρα, των συζύγων τους, των στενών συνεργατών του, ακόμα και της ιδιαιτέρας γραμματέας του, της οποίας το γραφείο απέχει μόλις τρία μέτρα από το δικό του.

Επιχείρησαν δηλαδή να παρουσιάσουν την εικόνα ενός παράφρονος πρωθυπουργού, που δεν ασχολείται με τίποτα άλλο από το να παρακολουθεί τα κουτσομπολιά του περιβάλλοντος του νυχθημερόν. Εικόνα που δεν συνάδει φυσικά στο παραμικρό με την πραγματικότητα του πιο σκληρά εργαζόμενου πρωθυπουργού στην σύγχρονη ιστορία της χώρας. Ενός πρωθυπουργού που αφουγκράζεται τα πραγματικά προβλήματα των Ελλήνων. Και προσπαθεί να δώσει λύσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, μέσα στην πρωτοφανή διεθνή αρνητική συγκυρία, που βιώνουν η Ελλάδα κι ο κόσμος ολόκληρος από το 2020 και μετά.

Ο πανικός του ΣΥΡΙΖΑ μετεβλήθη στην απόλυτη γελοιότητα. Μετά τις στοχευμένες παρεμβάσεις της κυβέρνησης για την ανακούφιση των συμπολιτών μας από την εισαγόμενη ακρίβεια, όπως είναι το market pass, και την εκ νέου διευρυνόμενη διαφορά στις δημοσκοπήσεις υπέρ της ΝΔ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης, μιλώντας στο κορυφαίο βήμα της Δημοκρατίας, αυτό της Βουλής των Ελλήνων, με παραληρηματικό τρόπο ισχυρίστηκε ότι αν το Παγκόσμιο Κύπελλο πραγματοποιείτο στην Ελλάδα, η κυβέρνηση κι η ΕΥΠ θα παρακολουθούσαν την…εθνική Αργεντινής και το…VAR. Η αποστροφή αυτή του κ. Ραγκούση δεν ήταν μόνο σαχλή. Ήταν γελοία. Κι όπως είπαμε στην πολιτική το γελοίο φονεύει. Πολλώ μάλλον όταν συνοδεύεται από τον έκδηλο πανικό των συριζαίων και την πλήρη ένδεια του αντιπολιτευτικού τους λόγου, που τους καθιστά πολύ κατώτερους των εξαιρετικά κρίσιμων περιστάσεων που διέρχεται η χώρα μας.

Facebook Comments