Ήταν θέμα χρόνου. Το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα των τελευταίων, ήταν αδύνατο να μην “ξεφύγει” εκτός των τεσσάρων γραμμών. Θα ήταν εκτός ελληνικής πραγματικότητας, να προχωρήσει ένας θεσμός με τόση αγωνία, σασπένς και όλα τα καλά που ζουν στις χώρες του εξωτερικού, δίχως το παραμικρό ευτράπελο.

Σε μία “στροφή” του πρωταθλήματος, που η ΑΕΚ κατάφερε να προσπεράσει τον Παναθηναϊκό, την ομάδα που παρέμενε εκεί για 19 ολόκληρες αγωνιστικές, και ανέβει εκείνη στην κορυφή της βαθμολογίας, δίνεται η εκκίνηση σε έναν ασταμάτητο «πόλεμο». Ο οποίος, το πιο πιθανό είναι να κρατήσει μέχρι και το τελευταίο παιχνίδι των play – off. Είναι ικανός βέβαια να το «τινάξει» στον αέρα.

Σε οκτώ ντέρμπι τη φετινή σεζόν μέχρι στιγμής, είχαμε ελάχιστες έως μηδενικές περιπτώσεις, που άναψαν «σπίθες» έξω-αγωνιστικών «αναμετρήσεων». Η φάση του πέναλτι στο «αιώνιο» ντέρμπι, η κροτίδα στη Νέα Φιλαδέλφεια, που έφερε τη διακοπή του αγώνα. Άπαντες όμως τα άφησαν πίσω, διότι και οι τέσσερις διεκδικητές του τίτλου έχουν τις πιθανότητές του. Μέχρι την περασμένη Κυριακή τουλάχιστον.

Η «άγρια» ομορφιά του φετινού πρωταθλήματος ήταν φυσιολογικό να κρέμεται από μία κλωστή. Όλα όσα έγιναν στο Περιστέρι με την αναβολή του αγώνα του Ατρομήτου με την ΑΕΚ ήρθαν να βάλουν φωτιά σε ότι καλό έχουμε δει μέχρι σήμερα. Δεν θα σταθούμε, στο ποιος φταίει ή ποιος έχει συμφέρον από την εξέλιξη αυτή. Προφανώς και ο καθορισμός ενός αγώνα μέσω δικαστικής οδού δεν βοηθά καθόλου στην οικονομία του πρωταθλήματος, ακόμη περισσότερο την ώρα που οι τέσσερις διεκδικητές είναι σε πολύ κοντινή βαθμολογική απόσταση. Την επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό.

Από την άλλη, πως μπορεί να κατηγορηθεί μία ομάδα ότι έκανε ένσταση για κάτι που δεν θα εξασφάλιζε την ομαλή διεξαγωγή ενός αγώνα. Το πιο φυσιολογικό θα ήταν να αποκατασταθεί το πρόβλημα και να διεξαχθεί το παιχνίδι σε μεταγενέστερο χρόνο. Ωστόσο, υπάρχει στη μέση ένα «αλλά» που έχει να κάνει με τη δικαιοσύνη. Η συζήτηση για το τι είναι σωστό και τι λάθος, τι είναι δίκαιο και τι άδικο αποκτά υποκειμενική βάση από όποια πλευρά και αν το πιάσεις.

Facebook Comments