Η αστυνομία ταυτοποίησε και συνέλαβε έναν άνδρα που θανάτωσε μια γάτα στην περιοχή του Βοτανικού, περιστατικό που είχε καταγραφεί σε κάμερα ασφαλείας.


Ο άνδρας έχει οδηγηθεί στο τοπικό αστυνομικό τμήμα για την νόμιμη διαδικασία και θα ακολουθήσει ο σχηματισμός δικογραφίας, ώστε να οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη.

Κατά τη διαδικασία της προανάκρισης προέκυψαν κι άλλα νεκρά σώματα γατών -περί τα πέντε- εντός του παραπήγματος όπου κοιμόταν ο φερόμενος ως δράστης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας είχε περάσει αυτόφωρο πριν ένα μήνα για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

Το βίντεο με την άγρια κακοποίηση του ζώου είχε δημοσιεύσει η εθελοντική ομάδα Empty the cages Athens.

Όπως κατήγγειλε σε ανάρτησή της, το βράδυ της Κυριακής 5 Φεβρουαρίου στην οδό Αγίας Μαρκέλλας και Κωνσταντινουπόλεως, στον Βοτανικό, «ένας άνθρωπος χτύπησε μια γατούλα μέχρι θανάτου» και στη συνέχεια την πήρε μαζί του.

Η φιλοζωική ομάδα Alma Libre αναφέρει ότι στις έρευνες, που μάλιστα έγιναν εκτός ωραρίου υπηρεσίας των αστυνομικών, συμμετείχε φιλόζωος αστυνομικός που είναι και μέλος της εν λόγω ομάδας.

Η ανάρτηση της ομάδας Alma Libre: 

Μία μεγάλη φιλοζωική κι αστυνομική επιτυχία Αγαπητοί φίλοι, Με χαρά σας ενημερώνουμε ότι ο υπαίτιος για την θανάτωση…

Posted by Alma Libre – Hellenic Animal Rescue on Wednesday, February 8, 2023

Μία μεγάλη φιλοζωική κι αστυνομική επιτυχία

Αγαπητοί φίλοι,


Με χαρά σας ενημερώνουμε ότι ο υπαίτιος για την θανάτωση γάτας στην περιοχή του Βοτανικού εντοπίστηκε και συνελήφθη στα όρια του αυτοφώρου. Η χαρά μας είναι ακόμα μεγαλύτερη για τον λόγο ότι στις έρευνες για την σύλληψή του συμμετείχε ο ανθυπαστυνόμος Ioannis Rizopoulos, μέλος της ομάδας μας Alma Libre.


Από κοινού με τον Κώστας Φιλοζωικό Προφίλ καθώς και τον επίσης φιλόζωο αστυνομικό Ι.Β., και κατόπιν επισταμένων ερευνών και μάλιστα ΕΚΤΟΣ του ωραρίου υπηρεσίας τους, κατάφεραν να τον εντοπίσουν και να τον συλλάβουν στην περιοχή του Κολωνού.


Αυτή τη στιγμή έχει οδηγηθεί στο τοπικό αστυνομικό τμήμα για τα περεταίρω, εξασφαλίζοντας έτσι ότι όλη η διαδικασία για τον σχηματισμό της δικογραφίας θα τηρηθεί κατά γράμμα, προκειμένου όταν παραδοθεί στην δικαιοσύνη, αυτή να μπορέσει να κάνει το δικό της έργο απερίσπαστα.


Λυπούμαστε για τον θάνατο της γατούλας, χαιρόμαστε ωστόσο που κατέστη εφικτό να συνδράμουμε το έργο της δικαιοσύνης. Η γατούλα δεν θα επιστρέψει πίσω δυστυχώς, τουλάχιστον όμως το θλιβερό αυτό έργο δεν θα επαναληφθεί κι επιπλέον θα γίνει και παραδειγματισμός για το μέλλον.


Να σημειωθεί δε, ότι κατά την διαδικασία της προανάκρισης προέκυψαν κι άλλα νεκρά σώματα γατών εντός του παραπήγματος όπου κοιμόταν, περίπου πέντε… Συνεπώς τα ζώα που φέρονται να βρήκαν μαρτυρικό θάνατο στα χέρια του είναι περισσότερα…


Σχετικά λινκ από αναρτήσεις του Κώστας Φιλοζωικό Προφίλ, από όπου ξεκίνησε αρχικά η διαδικασία των ερευνών για το άτομο αυτό.

Facebook Comments