Η ΑΕΚ ξεκίνησε το «ταξίδι» της στη Νέα Φιλαδέλφεια με νίκες απέναντι σε όλους τους μεγάλους αντιπάλους της.

ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, Άρης και Ολυμπιακός κατά σειρά, ήρθαν στην ΟΠΑΠ Αρένα και έφυγαν ηττημένοι. Βασικό «συστατικό» γι’ αυτήν την επιτυχία δεν είναι μονάχα το σύνολο του Ματίας Αλμέϊδα. Είναι και η δυναμική που της δίνει η «φυσική» της έδρα. Το σπίτι από όπου έλειπε για σχεδόν δύο δεκαετίες.

Σύμφωνοι, εάν δεν ήταν τόσο υψηλού επιπέδου και καλά κουρδισμένη η κιτρινόμαυρη «μηχανή» από τον Αργεντινό τεχνικό, ίσως να μην ερχόντουσαν οι τέσσερις νίκες σε ισάριθμα ντέρμπι. Όμως δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει, ότι ο «παλμός» της εξέδρας, το πάθος του ΑΕΚτζή, δίνουν φτερά στα πόδια των ποδοσφαιριστών της Ένωσης, και από την άλλη «κόβουν» αυτά των αντιπάλων.

Όπως ακριβώς γίνεται σε όλα τα ελληνικά γήπεδα. «Καυτή» ατμόσφαιρα, τραγούδι και χορός σε όλα τα μήκη και πλάτη της κερκίδας. Αυτό έλειπε από την ΑΕΚ. Το «αχανές» ΟΑΚΑ, δεν φτάνει ούτε στο ελάχιστο αυτό που δίνει τώρα η Νέα Φιλαδέλφεια. Όχι μόνο το γήπεδο. Όλη η περιοχή, με τον κόσμο να γεμίζει καφέ, εστιατόρια, μπυραρίες πριν και μετά τον αγώνα. Στο στάδιο του Αμαρουσίου, πήγαινες έβλεπες και έφευγες.

Αυτό ανήκει πλέον στο παρελθόν και τα είκοσι γεμάτα χρόνια, που περισσότερο συνδυάστηκαν, με αποτυχίες, ήττες, «πίκρες» και λιγότερο με μεγάλες βραδιές. Ήταν πολύ δύσκολο για μία ομάδα, να μην νιώθει την στήριξη του κοινού της.

Η «αύρα» της Φιλαδέλφειας είναι αυτή που κάνει την ΑΕΚ να μοιάζει άτρωτη. Στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για να γίνουμε συγκεκριμένοι, ο Αλμέϊδα «τρόμαξε» του φίλους της ομάδας με την ενδεκάδα που παρέταξε. Εννέα στους έντεκα, ανήκαν στην ομάδα της περασμένης αποτυχημένης χρονιάς. Κι όμως, ήταν οι ίδιοι που θριάμβευσαν. Παρότι αναπληρωματικοί, ένιωσαν την εμπιστοσύνη του προπονητή τους. Σε συνδυασμό με την ένταση του κοινού. Το τρίπτυχο πλάνο, εμπιστοσύνη, κόσμος έφερε το θρίαμβο το βράδυ της Πέμπτης.

Η ΑΕΚ έχει μπει σε μία νέα πραγματικότητα. Ίσως να μην το έχει συνειδητοποιήσει κανείς ακόμη. Είναι σίγουρο ότι οι αντίπαλοι θα έρχονται πλέον εξοικειωμένοι με το όλο σκηνικό στην ΟΠΑΠ Αρένα, όμως αυτό θα είναι πλέον έμφυτο στους παίκτες της Ένωσης. Πάνω σε αυτό θα «χτιστούν» οι επιτυχίες του μέλλοντος. Αυτές δεν θα αργήσουν να έρθουν.

Facebook Comments