Ένα από τα πιο σημαντικά ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού είναι αυτό που θα παρακολουθήσουμε το βράδυ του Σαββάτου.

Ύστερα από αρκετά χρόνια, το «τριφύλλι» πάει στο «Γ. Καραϊσκάκης» ως πρωτοπόρος της Σούπερ Λιγκ, με βαθμολογική διαφορά από το μεγάλο του αντίπαλο. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός σε μία σπάνια γι’ αυτόν κατάσταση, με μία σταθερά ανοδική πορεία τον τελευταίο καιρό, που τον έθεσε ξανά, ισχυρό διεκδικητή του τίτλου.

Οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν δύσκολα μέχρι σήμερα. Δύο αλλαγές προπονητών, αποκλεισμό από την Ευρώπη, καμία νίκη σε ντέρμπι. Κι όμως, έχουν καταφέρει να διατηρηθούν κοντά στην κορυφή, εκμεταλλευόμενοι τις βαθμολογικές απώλειες των ανταγωνιστών τους. Κυρίως με την ατομική ποιότητα των ποδοσφαιριστών τους, αλλά και τη στόφα του πρωταθλητή, «καθάρισαν» τα θεωρητικά εύκολα παιχνίδια. Και με αυτά ακριβώς τα στοιχεία θα επιχειρήσουν να νικήσουν τον Παναθηναϊκό και να μειώσουν ακόμη περισσότερο την διαφορά από την κορυφή. Και με τα play – off να έρχονται.

Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν ένα εντυπωσιακό αήττητο σερί, πέρασαν μία περίοδο «ντεφορμαρίσματος», η οποία φαίνεται να ανήκει στο παρελθόν. Ανέκαμψαν από τα αρνητικά αποτελέσματα Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου και αν αναλογιστούμε την περσινή του πορεία στο δεύτερο μισό της σεζόν και την αγωνιστική «εκτόξευση» στα play – off, τους περιμένουμε ακόμη καλύτερους στους προσεχείς αγώνες.

Αυτά τα στοιχεία μας προϊδεάζουν για ένα πολύ δυνατό ντέρμπι, μία μονομαχία παλαιότερων χρόνων. Μία πρώτη εκτίμηση είναι ότι το παιχνίδι δεν θα ανοίξει. Οι μεν γηπεδούχοι ποντάρουν πολλά στην επίθεσή τους, οι δε φιλοξενούμενοι στηρίζονται στη συμπαγή άμυνά τους. Πρωτίστως θα κοιτάξουν να διατηρήσουν ανέπαφη την εστίας τους και αναλόγως την εξέλιξη του παιχνιδιού θα κυνηγήσουν τη νίκη. Σε αυτό το πλάνο μας έχει συνηθίσει περισσότερο ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Σε καμία περίπτωση η νίκη ενός εκ των δύο, κρίνει το πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα των τελευταίων χρόνων. Δίνει μία τεράστια ψυχολογική ώθηση στο νικητή και περιπλέκει ακόμη περισσότερο την υπόθεση «τίτλος».

Facebook Comments