Σήμερα μεσημέρι αναμένεται να ολοκληρωθούν, οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων μετά την τραγωδία στα Τέμπη.

Το ενδεχόμενο οι φιάλες υγραερίου που εντοπίστηκαν σε βαγόνι της μοιραίας αμαξοστοιχίας να ευθύνονται για την έκρηξη στο τρένο εξετάζουν οι Αρχές, λαμβάνοντας υπόψη και το οπτικό υλικό αμέσως μετά τη σύγκρουση.

Ωστόσο, οι διασώστες θα παραμείνουν στο σημείο μέχρι να απομακρυνθεί και το τελευταίο κομμάτι από τα βαγόνια.

Σήμερα οι προσπάθειες επικεντρώνονται στην ανύψωση του τρίτου βαγονιού, ώστε να δοθεί χώρος στους διασώστες να ερευνήσουν σε όλη του την έκταση, το τρίτο βαγόνι του επιβατικού συρμού.
 

Το βράδι της Πέμπτης, τα συνεργεία διάσωσης υπό βροχή, ερεύνησαν σημεία του βαγονιού που ήταν προσπελάσιμα μετά την διάνοιξη πρόσβασης από τα ειδικά μηχανικά «ψαλίδια» που χρησιμοποιούνται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Στις 11 θα γίνει σύσκεψη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας με τους φορείς να συζητήσουν όσα έχουν γίνει και όσα θα γίνουν.

Την ίδια στιγμή σήμερα, τρίτη μέρα του εθνικού πένθους, αρχίζει και η παραλαβή τον σορών, μέχρι στιγμής 24 έχουν ταυτοποιηθεί. Σπαρακτικές οι στιγμές στο νοσοκομείο Λάρισας με τους γονείς να περιμένουν να παραλάβουν τις σορούς των παιδών τους που χάθηκαν στη μοιραία σύγκρουση.

Στους 57 ανέρχονται οι επιβεβαιωμένοι νεκροί που έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής από τα συντρίμμια της επιβατικής αμαξοστοιχίας. Όσον αφορά τους τραυματίες48 παραμένουν για νοσηλεία. Έξι άτομα νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Oι αγνοούμενοι που έχουν δηλωθεί στην ΕΛ.ΑΣ είναι 56. Σε εξέλιξη είναι η διαδικασία ταυτοποίησης με τη μέθοδο της ανάλυσης DNA.

Facebook Comments