‘’Άσε μας ρε φίλε…! Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Κατέβα από το ρομαντικό σου συννεφάκι…!’’ (αναφερόμενος κάποιος σε όσα καταγράφω παρακάτω).

«Αλήθεια τώρα;; Θλίβομαι που πρέπει να σου το πω ευθέως, αλλά αυτός ο άσκεπτος και επιδερμικός σου ψευδο-ρεαλισμός είναι -και είσαι – η αυτουργός αιτία που η φαυλότητα τού συριζαϊσμού συνεχίζει να επαπειλεί την πατρίδα μας».
= = = = =
.
Το γνωρίζατε στη Νέα Δημοκρατία με βεβαιότητα ότι θα συμβεί. Αν όχι από το έτος 2015 – όταν όσοι διέθεταν στοιχειώδη γνώση τού πώς λειτουργεί και στέκεται όρθιος ο κόσμος αγωνιούσαν για το ΑΝ θα υπάρχει ζωντανή χώρα στους επόμενους μήνες – αλλά τουλάχιστον από το 2016 και μετά. Γνωρίζατε με κάθε σιγουριά ότι σε δύο – τρία χρόνια ο θίασος θα κατέρρεε και η παράταξή σας θα αναλάμβανε τη διακυβέρνηση τής Ελλάδος.
Ακολουθεί ένα λίαν ρεαλιστικό σενάριο δυνητικής, όμως απολύτως εφικτής, πραγματικότητας. Που εμφανέστατα όμως ΔΕΝ προέκυψε∙ καθότι ‘’δυνητικό’’ σημαίνει μόνο την «ύπαρξη δυνατότητας». Και όταν χρησιμοποιούμε τη λέξη ‘’δυνατότητα’’ δεν αναφερόμαστε στους νόμους τής τυχαιότητας, αλλά σε ένα υπαρκτό δυναμικό του οποίου η εκδήλωση ή μη σχετίζεται πάντοτε με κάτι που ακόμα είναι μη επαρκώς κατανοητό από την επιστήμη∙ στο θαυμαστό στοιχείο που ονομάζεται ‘’συνειδητή βούληση’’.
>
>
Βρισκόμαστε στο 2016 ή 2017, όποιο από τα δύο θέλετε. Η παράταξη έχει ανασυγκροτηθεί. Η ηγετική ομάδα συσκέπτεται, μία, δύο, εκατόν δύο φορές. Ώσπου η ηγεσία καταλήγει σε μία τέτοιας φύσεως διαγγελματική ομιλία.
_
_
‘’Κυρίες και κύριοι, σε δύο με τρία χρόνια θα αναλάβουμε τη διακυβέρνηση τής πατρίδας μας. Γνωρίζουμε πια καλά τις τεράστιες παθογένειες 50 ετών που καταπόντισαν την Ελλάδα και το πλούσιο δυναμικό της. Δεν πρέπει να χαθεί ούτε εβδομάδα χρόνου. Μόλις αναλάβουμε, θα πρέπει να έχουμε ΗΔΗ πολύ καλά μελετημένο και πλήρως προετοιμασμένο σχέδιο διακυβέρνησης∙ το οποίο θα ξεκινήσουμε να υλοποιούμε από την επόμενη κιόλας ημέρα. Χωρίς χρονοτριβές πανηγυρικής επικοινωνιακής φύσεως και, κυρίως, χωρίς την (ψευδ)αίσθηση ότι τα τέσσερα χρόνια που θα έχουμε στη διάθεσή μας είναι άφθονος άνετος χρόνος – διότι ΔΕΝ είναι.
Γνωρίζουμε καλά ότι μία από τις κακοδαιμονίες στην Ελλάδα είναι η κουλτούρα τής διαπλοκής. Ήτοι: πολίτες ιδιώτες, όμιλοι συμφερόντων, συνδικαλιστικοί κύκλοι, μεροληπτικά διαπλεκόμενοι με το πολιτικό προσωπικό προς χάριν αμοιβαία ιδιοτελών τους συμφερόντων έχουν συν-διαμορφώσει ένα καθεστώς κρατικοδίαιτου ωφελιμισμού. Απομυζούν παρασιτικά, εκτός από τους θεσμούς τους οποίους ευτελίζουν, τεράστιους εθνικούς πόρους∙ όχι απλώς οικονομικούς, αλλά και πολιτισμικούς, και αναπτυξιακούς και θεραπευτικούς, κρατώντας την Ελλάδα καθηλωμένη και δεμένη σε ασήκωτα βαριές άγκυρες.
Εφόσον θέλουμε να αλλάξει αυτή η φορά εθνικής παρακμής προς νέα υγιή κατεύθυνση με ανοιχτούς ορίζοντες προοπτικών, αυτό δεν θα συμβεί ούτε με ευχές ούτε από μόνο του επειδή θα φύγει ο άθλιος συριζα. Αυτή η αλλαγή απαιτεί ΘΕΜΕΛΙΕΣ μεταρρυθμιστικές τομές στη δημόσια και την πολιτική ΑΝΤΙΛΗΨΗ περί συλλογικής ζωής. Που όμως προαπαιτούν την εμπέδωση μία νέας πολιτικής κουλτούρας νοοτροπιών και ήθους, η οποία θα μας οπλίσει με βούληση αποφασιστικότητα και προσήλωση στον απώτερο μα κρισίμως σημαντικό στόχο.
.
Για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε το ανώτερο εφικτό επίπεδο όσον αφορά στην επίτευξη αυτού του εθνικού στόχου, πρέπει να αλλάξουμε στάση και νοοτροπία ΠΡΩΤΟΙ εμείς οι ίδιοι ώστε να συντονιστούμε αληθινά με αυτόν και τις αξίες του. Ενώ παράλληλα θα σχεδιάζουμε και προετοιμάζουμε το *πώς* θα εφαρμοστεί από εμάς αυτό το πλάνο από την πρώτη ήδη μέρα.
Οι άνθρωποι που θα αναλάβουν Υπουργεία, θα οριστούν από σήμερα και θα δεσμευτούν πάνω σε αυτό. Γι αυτό, ας δηλώσουν ενδιαφέρον για τέτοια πόστα μόνο όσοι -αφού έχουν σκεφτεί πολύ καλά όσα θα ακουστού εδώ- θα αισθάνονται ικανοί και πρόθυμοι και ανθεκτικοί να αναλάβουν αυτό το φορτίο ΥΨΗΛΗΣ ευθύνης.
Αυτοί οι αυριανοί Υπουργοί, θα οφείλουν να γνωρίζουν ήδη ένα χρόνο νωρίτερα τις ακριβείς στοχεύσεις επί τού πεδίου τής αρμοδιότητάς τους, τις απαιτήσεις τα εμπόδια και τις αντιξοότητες∙ και φυσικά, το σχέδιο δράσεων. Για να καταστεί αυτό εφικτό, θα οριστούν ομάδες εργασίας από υπεύθυνους ανθρώπους οι οποίες θα συλλέξουν στοιχεία σε όσο ΒΑΘΟΣ είναι αυτό εφικτό, λαμβάνοντας υπόψιν όλους τους στρεβλούς παράγοντες τής ελληνικής πραγματικότητας που έχουν παγιωθεί επί δεκαετίες.
.
Δεν νοείται να αναλάβει κάποιος Υπουργός μας θέση και να ‘’χρειάζεται χρόνο για να ενημερωθεί για το πόστο του’’… Αυτό θα ισοδυναμεί με αποτυχία από την πρώτη κιόλας μέρα. Προφανώς κάποιες πιο επιτελικές διαβαθμισμένες πληροφορίες δεν μπορεί να είναι γνωστές από έξω, όμως όλα όσα αναφέρθηκαν νωρίτερα είναι απολύτως εφικτά και επιβεβλημένα.
Κάθε Υπουργός που θα αναλάβει, θα φροντίσει να καταστήσει εγκαίρως δημοσιοποιημένο στην κοινωνία τη περιγραφή της κατάστασης (με όλα τα προβληματικά της στοιχεία) που αναλαμβάνει, καθώς και των στόχων που δεσμεύεται να υλοποιήσει∙ έναντι μάλιστα αυτής του τής δέσμευσης αποδέχεται ότι θα λογοδοτήσει απολογιστικά για τη θητεία του.
Στο ενδεχόμενο που Υπουργός παραιτηθεί πρόωρα ή αποφασιστεί να αντικατασταθεί (εκτός από σοβαρή αιτία ανωτέρας βίας), πέραν τού ότι θα κριθεί αντικειμενικά απολογιστικά για το όποιο έργο του χωρίς επικοινωνιακά μαξιλάρια, επιπλέον, αυτό θα αποτελεί ρητά απαγορευτικό παράγοντα για εφεξής ΜΗ ανάληψη άλλης αντίστοιχης θέσης πολιτικής ευθύνης. Εφόσον δεν μπόρεσες να ανταποκριθείς σε ένα τομέα, οι δυνατότητές σου πλέον για τέτοιες θέσεις είναι εν αμφιβόλω. Ακόμη και αν αυτό αντικειμενικά σε αδικεί, πρόκειται για ζήτημα αρχής και οφείλουμε να η κάνουμε εξαιρέσεις.
Οι διεργασίες για την υλοποίηση αυτού τού πνεύματος προετοιμασίες μίας ρηξικέλευθης και εθνο-λυτρωτικής διακυβέρνησης ξεκινάνε από σήμερα. Έχουμε μπροστά μας τρία χρόνια για να προετοιμαστούμε άρτια. Όταν θα αναλάβουμε τη διακυβέρνηση τής χώρας μας, θα εμφανιστούμε έχοντας στα πόστα μας ήδη *αρχική ταχύτητα και πολιτική ορμή* τριών ετών ζωηρής υπεύθυνης δράσης. Μόνον έτσι θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στην υψηλή ευθύνη που θα μας ανατεθεί και την οποία θα έχουμε οι ίδιοι, με αίσθημα υπευθυνότητας, εγκαίρως προ-αναλάβει. >>
___
___
‘’Ρε συ φίλε, θα σου το ξαναπώ: Τι θέλεις τώρα με τους ρομαντισμούς σου; Να ξαναδείς αύριο τον συριζα κυβέρνηση;’’
– «Θα σου απαντήσω ξανά τι θέλω, αλλά με διαφορετικά λόγια αυτή τη φορά με την ευχή να συνειδητοποιήσεις τα πράγματα σε βαθύτερη χρονικότητά τους:
Θεωρώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το φαυλότερο φαινόμενο κυβέρνησης (και διακυβέρνησης) που γνώρισε ποτέ, όχι απλώς η Ελλάδα αλλά, οποιαδήποτε χώρα τού δυτικού κόσμου.
Η διαφορά μας όμως είναι η εξής:
Εσύ δεν θέλεις να δεις τον συριζα κυβέρνηση τώρα, το 2023. Από τη δική μου οπτική, δεν ήθελα και δεν θέλω τα παιδιά μου που έκλεισαν δύο δεκαετίες ζωής να μη τούς προκύψει να δουν κάποιον συριζα ΠΟΤΕ μέσα στις επόμενες επτά δεκαετίες που εύχομαι να ζήσουν.
Και εφόσον αυτό είναι η οραματική μου επιθυμία για τον τόπο μας την Ελλάδα, δεν προτίθεμαι να συμφιλιωθώ με καραμέλες που έχουν διάρκεια μιας επόμενης μόνο μέρας. Γιατί αυτή την καραμέλα μού πιπιλάς χρόνια τώρα. Και δεν καταλαβαίνεις ότι κι εσύ έχεις εθιστεί.
Ο μόνος τρόπος για να ξεκινήσει κάποτε η Ελλάδα να αναπνέει βαθιά οξυγόνο, *συμπυκνώνεται* σε όσα ανέπτυξα παραπάνω. Όλα τα άλλα, τα ημίμετρα και τα σκεπτικά τού ”μη χείριστου”, εμπεδώνουν ακόμα βαθύτερα το παρακμιακό πνεύμα τής πασοκο-μεταπολίτευσης που έχει κυριεύσει και σαρώσει τα πάντα. »

Facebook Comments