Τα όμορφα ψέματα, όμορφα καίγονται. Ο κ. Γεραπετρίτης, κατέθεσε χθες στα πρακτικά της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής, τα αποδεικτικά έγγραφα που πιστοποιούν ότι:

Α) Το περίφημο 68% του έργου σηματοδότησης τηλεδιοίκησης, που ο κ. Σπίρτζης διατείνεται ότι παραδόθηκε το 2019, δεν ισχύει. 68% ήταν η μέχρι τότε απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, για ένα έργο, που υποτίθεται πως έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί το 2017. Στην πραγματικότητα, είχαν παραδοθεί μόνο 17 σταθμοί από τους 52, εκ των οποίων, οι μισοί ανακατασκευάστηκαν επί ΝΔ και κατασκευάστηκαν κι άλλοι 19.

Β) Το βράδυ της σύγκρουσης, η Φωτοσήμανση και η Τηλεδιοίκηση Λάρισας, λειτουργούσαν πλήρως! Εκείνη τη μέρα, όλες οι δρομολογήσεις αμαξοστοιχιών, πλην της μοιραίας, έγιναν με αυτόματη χάραξη. Ο σταθμάρχης, έκανε μια ολέθρια προσωπική επιλογή, χειροκίνητης τοποθέτησης των κλειδιών κι αυτοί, που βάσει προγράμματος εργασίας, όφειλαν να είναι δίπλα του για να τον ελέγξουν, ή να τον βοηθήσουν, απουσίαζαν αδικαιολόγητα. Όπως βέβαια, απουσίαζε και ο ίδιος από τον πίνακα ελέγχου.

Όπως δήλωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη σύσκεψη με τους εκπροσώπους ΟΣΕ ΕΡΓΟΣΕ και Hellenic Train.

“Η ανάταξη των σιδηροδρόμων, δεν αποτελεί μόνο καθολικό αίτημα της κοινωνίας, αλλά και προσωπικό μου στοίχημα. Αυτό άλλωστε είναι και το περιεχόμενο της ανάληψης της πολιτικής ευθύνης από πλευράς μου. Είναι μια αναγνώριση διαχρονικών παθογενειων που οδήγησαν στο δυστύχημα, είναι όμως και η άρνηση της συνθηκολόγησης, με τις αιτίες που το προκάλεσαν. Με αυτές τις αιτίες έχουμε κηρύξει πόλεμο κι αυτό τον πόλεμο, πρέπει να τον κερδίσουμε.”

egrafo-gerapetritis1
gerapetritis-eggrafo

Facebook Comments