Η ιστορική συμφωνία για την εξαγορά της Credit Suisse από την UBS επισφραγίσθηκε και επισήμως το βράδυ της Κυριακής από την κεντρική τράπεζα της Ελβετίας, με το αντίτιμο να ανέρχεται τελικά σε 3 δισ. ελβετικά φράγκα (3,23 δισ. δολάρια) σε μετοχές, ενώ η UBS συμφώνησε να αναλάβει έως και 5 δισ. φράγκα (5,4 δισ. δολάρια) σε ζημιές.

Η συμφωνία για την εξαγορά περιλαμβάνει την παροχή ρευστότητας από την Κεντρική Τράπεζα ύψους 100 δισ. ελβετικών φράγκων (108 δισ. δολάρια) προς την Credit Suisse και τη UBS, αλλά και εγγύηση από το κράτος για πιθανές ζημιές. Συγκεκριμένα, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση χορηγεί στην UBS εγγύηση ύψους 9 δισ. φράγκων για την ανάληψη ενδεχόμενων ζημιών από ορισμένα περιουσιακά στοιχεία που η UBS αναλαμβάνει ως μέρος της συναλλαγής, εφόσον τυχόν μελλοντικές απώλειες υπερβούν ένα συγκεκριμένο όριο.

Νωρίτερα:

Η UBS συμφώνησε να αγοράσει την Credit Suisse μετά την αύξηση της προσφοράς της σε περισσότερα από 2 δισ. δολάρια, με τις ελβετικές αρχές να είναι έτοιμες να αλλάξουν τους νόμους της χώρας για να παρακάμψουν την ψηφοφορία των μετόχων για τη συναλλαγή, καθώς σπεύδουν να ολοκληρώσουν τη συμφωνία πριν από τη Δευτέρα.

Την είδηση μεταδίνουν οι Financial Times.

 

Facebook Comments