Η εξαγορά της Credit Suisse – Fed, ΕΚΤ, BoE ενισχύουν τη ρευστότητα σε δολάρια

2 λεπτά ανάγνωση
20 Μαρτίου 2023

Οι κεντρικές τράπεζες των ΗΠΑ, της Ελβετίας, του Καναδά, η Τράπεζα της Αγγλίας, η Τράπεζα της Ιαπωνίας και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσαν την Κυριακή συντονισμένη δράση για να βελτιώσουν την πρόσβαση στην ρευστότητα και για να καθησυχάσουν τις αγορές εν μέσω κρίσης εμπιστοσύνης προς το τραπεζικό σύστημα.

Η συντονισμένη αυτή δράση ανακοινώνεται αμέσως μετά την αναγγελία της εξαγοράς της Credit Suisse από την UBS σε μία επιχείρηση που ενορχηστρώθηκε από την ελβετική κυβέρνηση με στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Οι συντονισμένες επιχειρήσεις θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 20/03 και θα συνεχισθούν τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του Απριλίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Fed.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Fed: Στο μικροσκόπιο τα επιτόκια και οι νέοι κίνδυνοι για την αμερικανική οικονομία

Τα πρακτικά της Federal Reserve τραβούν σήμερα τα βλέμματα των διεθνών αγορών.

Ελληνικές τράπεζες: Οι οίκοι βλέπουν νέο κύκλο αναβαθμίσεων – Τα μεγέθη που αλλάζουν το story

Τα ισχυρά αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου αλλάζουν ξανά τις προσδοκίες για τις

Χρηματιστήριο: Οι ξένοι οίκοι ανεβάζουν τις προσδοκίες – Στο επίκεντρο οι τράπεζες

Το Χρηματιστήριο Αθηνών έχει αφήσει πίσω του τις πολύ χαμηλές αποτιμήσεις των