Η κυβέρνηση του 2009 βγήκε με το «λεφτά υπάρχουν» και μπήκε στο Δ.Ν.Τ, χωρίς λαϊκή εντολή να το κάνει.
Η κυβέρνηση του 2012 είχε λαϊκή εντολή συγκυβέρνησης και ίσως και το άλλοθι αυτής.
Η κυβέρνηση του 2015 έκανε δημοψήφισμα και το καταπάτησε.
Η κυβέρνηση του 2019 έκανε περίπου αυτά που υποσχέθηκε χωρίς να υπολογίζουμε και δυο σοβαρές κρίσεις της πανδημίας και της ενέργειας.
Είναι λογικό λοιπόν να την εμπιστευόμαστε περισσότερο.
Αν διαβάσετε προσεκτικά το προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ το 2019, θα διαπιστώσετε ότι έχει εκτελέσει σχεδόν στο σύνολο τις δεσμεύσεις της. Πολιτικά πρωτοφανές στην μεταπολίτευση και μάλιστα με δυο σοβαρές κρίσεις πανδημίας και ενέργειας.
Ψηφιοποίηση του κράτους, πρωτοποριακές πανευρωπαϊκές ηλεκτρονικές υπηρεσίες αντιμετώπισης του κορονοϊού, γρήγορη απονομή συντάξεων, αναμόρφωση εκπαίδευσης και εξωστρέφεια πανεπιστημίων, ενίσχυση δημόσιας παιδείας και υγείας, έργα σε όλη την Ελλάδα και σύγχρονοι αυτοκινητόδρομοι που έχουν μειώσει τα θανατηφόρα ατυχήματα κατά 50%, ενίσχυση προφίλ εξωτερικής πολιτικής, προστασία συνόρων, ενίσχυση εθνικής ασφάλειας, ειδικά μέτρα στήριξης της νεολαίας, ελάφρυνση επαγγελματιών από φόρους, γραφειοκρατίας και εισφορών κοκ
Στο επιτελικό κράτος έγιναν φιλότιμες προσπάθειες, το πιο δύσκολο ίσως εγχείρημα που αφορά νοοτροπίες δεκαετιών και πολιτικές παθογένειες που είναι ακατόρθωτο να γίνει σε μια τετραετία. Επανήλθε η μαγική λέξη της «αξιολόγησης». Εγώ ως επαγγελματίας αξιολογούμαι καθημερινά σκληρά από τους πελάτες μου, είναι δυνατόν να μην αξιολογούνται κρατικοί αξιωματούχοι σε επιτελικές θέσεις;
Εν κατακλείδι, η κυβέρνηση του 2019 με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη έκανε το αυτονόητο και τίμησε την λαϊκή εντολή που πήρε. Αυτονόητο όμως δεν ήταν για καμία κυβέρνηση των τελευταίων χρόνων.
Δικαιούται λοιπόν να επικαλείται την σταθερότητα, συνέπεια, συνέχεια.

Facebook Comments