Στοιχειωμένη από οσμές σκανδάλου και… αδιαφάνειας φαίνεται πως είναι η περιβόητη βίλα του Γιάννη Ραγκούση, του πολιτικού που ο Αλέξης Τσίπρας έχρισε υπεύθυνο του ΣΥΡΙΖΑ για θέματα… διαφάνειας.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έρχονται σήμερα στο φως από την ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε προχωρήσει σύμφωνα με τον ΕΦΚΑ σε εικονικές προσλήψεις, όπως υπηρεσιακά καταλογίζεται, των δύο εκ των τριών παιδιών του ως εποχικών υπαλλήλων στην επίμαχη βίλα, την οποία αξιοποιεί ως επιχείρηση (και ως γνωστόν εκμεταλλεύεται τουριστικά), για το χρονικό διάστημα 18-06-2022 έως και 17-10-2022, σύμφωνα με τις δικές του δηλώσεις στις αρμόδιες υπηρεσίες.




 

1

Τα έγγραφα, είναι αδιάψευστοι μάρτυρες και αποδεικνύουν ότι πριν από έναν χρόνο, με τη λήξη των συμβάσεων απασχόλησής τους, ο γιος και η κόρη Ραγκούση έκαναν την προβλεπόμενη αίτηση στον ΟΑΕΔ προκειμένου να τύχουν του επιδόματος εποχικών εργαζόμενων που προβλέπεται και αυτή τη στιγμή επιδοτούνται ως άνεργοι μέχρι και τον Μάιο του 2023.

Σύμφωνα με την ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, στη βάση της εικονικής αναγγελίας πρόσληψης στην οποία έχει προβεί ο Γιάννης Ραγκούσης, όπως σημειώνει η αρμόδια υπηρεσία στις παρατηρήσεις της, η κόρη του επιδοτείται ως εποχική εργαζόμενη τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου μέχρι την επόμενη τουριστική περίοδο από το Ταμείο Ανεργίας (συγκεκριμένα από τις 8 Δεκεμβρίου 2022 έως τις 7 Ιουνίου 2023 – ημέρες 150) με 438 ευρώ τον μήνα, σύνολο 1.971 ευρώ και, αντίστοιχα, ο γιος του από τις 23 Νοεμβρίου 2022 έως τις 22 Μαΐου 2023 με 438 ευρώ τον μήνα, σύνολο πιστώσεων 2.461 ευρώ!

2

Συνολικά, δηλαδή, μέσα από τη συγκεκριμένη διαδικασία, τα ενήλικα παιδιά του τομεάρχη Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ έχουν εισπράξει 4.432 ευρώ ως επίδομα ανεργίας εποχικών υπαλλήλων στον τουρισμό, με βάση την πρόσληψή τους στην τουριστική επιχείρηση που εκμεταλλεύεται την οικογενειακή υπερπολυτελή βίλα στην Πάρο.

Μάλιστα, την ίδια πρακτική φέρεται να είχε ακολουθήσει και την προηγούμενη σεζόν, καθώς φαίνεται ότι είχε δηλώσει και πάλι ως εργαζόμενους τα δύο από τα τρία παιδιά του. Χωρίς, όμως, να πιστοποιείται στην περίπτωση αυτή αν έλαβαν στη συνέχεια το προβλεπόμενο επίδομα εποχικών εργαζομένων.

apogeymatini
Πηγή:lykavitos.gr

Facebook Comments