Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και νομική σύμβουλος στην Κομισιόν είναι η Ελένη Χρονοπούλου, η γυναίκα που φέρεται να έχει καταγγείλει τον ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη για σοβαρά ποινικά αδικήματα βαριάς κακοποίησης και χρήσης βίας, καταγγελία που τον οδήγησε να παραιτηθεί από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η υπόθεση ερευνάται από τις βελγικές αρχές και η ίδια εδώ και τρία χρόνια «χειρίζεται την υπόθεση τηρώντας απαρέγκλιτα τη μυστικότητα της διαδικασίας», όπως τονίζει το ΠΑΣΟΚ και αποδεικνύει η πραγματικότητα, αφού μόλις σήμερα γνωστοποιήθηκε η σοβαρή αυτή υπόθεση μετά την παραίτηση του Αλέξη Γεωργούλη από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και την αποπομπή του από τον ΣΥΡΙΖΑ γενικά -αν και η σειρά με την οποία έγιναν τα γεγονότα αυτά μένει άγνωστη προκαλώντας επικριτικά σχόλια από τη ΝΔ για την αξιωματική αντιπολίτευση.

Ποια είναι η Ελένη Χρονοπούλου;

Η Ελένη Χρονοπούλου σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακό στο διεθνές και ευρωπαϊκό Δίκαιο στο Βέλγιο. Εργάστηκε ως νομική σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενώ πλέον είναι υπάλληλος της νομικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Εργάστηκε ως νομικός σύμβουλος επί έξι χρόνια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Τα τελευταία τρία χρόνια εργάζεται ως νομική σύμβουλος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Γενική Διεύθυνση Δικαιοσύνης και Καταναλωτών), ενώ θεωρείται ως μια από τις στενές συνεργάτιδες του Νίκου Ανδρουλάκη.

Πηγή: In.gr
Thetoc.gr

Facebook Comments