Δύο τεράστια «διπλά». Δύο πολύ μεγάλες νίκες για τους απόλυτους διεκδικητές του τίτλου. Σενάριο – «θρίλερ» σε ένα πρωτάθλημα που έχει δύο άξιους ανταγωνιστές. Ο μεν Παναθηναϊκός ολοκληρώνει την αποστολή «απόδρασης» από την Τούμπα, η δε ΑΕΚ «αλώνει» το «Γ. Καραϊσκάκης» με κυριαρχική εμφάνιση. Και τώρα θα δώσουν τον τελικό των τελικών στη Λεωφόρο.

Το «τριφύλλι» έδειξε από την αρχή ότι μπορεί να νικήσει για τέταρτη φορά φέτος στη Θεσσαλονίκη. Απείλησε με τον Σπόραρ και άνοιξε το σκορ με τον Μπερνάρ, εκμεταλλευόμενος τα κενά στην άμυνα του ΠΑΟΚ. Η συνέχεια ανήκει στο «Δικέφαλο του Βορρά» που ισοφάρισε και ήταν ανώτερος στο δεύτερο ημίχρονο. Η τύχη όμως που συντροφεύει τον Παναθηναϊκό (είναι και αυτό στοιχείο πρωταθλητισμού) του δίνει την ευκαιρία για ένα κρίσιμο τέρμα. Ο Ιωαννίδης το πιστώνεται και κρατάει την ομάδα του στην κορυφή.

Οι πράσινοι έχουν την ψυχολογία και το «mentality» για να παίρνουν αυτά τα παιχνίδια. Μπορεί αγωνιστικά να μην επιβάλλονται στον αντίπαλο, γνωρίζουν ωστόσο πώς να παίρνουν τη νίκη. Αυτό είναι το βασικό «συστατικό» της φετινή πορείας προς τον τίτλο. Τα play – off είναι μία εντελώς διαφορετική διαδικασία από αυτή της κανονική διάρκειας του πρωταθλήματος. Εδώ μετράει η ουσία και όχι η αγωνιστική παρουσία.

Η ΑΕΚ δικαιώθηκε επιτέλους στο Φάληρο. Στα άλλα δύο παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, είχε τις ευκαιρίες και την απόλυτη κυριαρχία για να κερδίσει, ωστόσο η αστοχία της στέρησε τη νίκη. Στο πιο σημαντικό από όλα, το κατάφερε. Ήταν η πιο ουσιώδης εμφάνιση της ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» την τελευταία 20ετία. Θα μπορούσε για ακόμη μία φορά να πετύχει περισσότερα γκολ στο πρώτο ημίχρονο και το γεγονός ότι δεν το κατάφερε, το «πλήρωσε».

Η ποδοσφαιρική δικαιοσύνη αποδόθηκε με το κερδισμένο πέναλτι και την άψογη ενέργεια του Μάνταλου, που «έγραψε» το γκολ της καριέρας του. Πλάνο, καθαρό μυαλό με εξαίρεση το τέρμα της ισοφάρισης που δέχθηκε, όλοι προσηλωμένοι στο μεγάλο στόχο της νίκης. Στοιχεία που έχουν δημιουργήσει ένα πολύ ισχυρό σύνολο, αρκετά προετοιμασμένο για ένα τόσο σπουδαία διακύμβευμα, την κορυφή της Σούπερ Λιγκ

Την Κυριακή στη Λεωφόρο «συγκρούονται» δύο διαφορετικοί ποδοσφαιρικοί «κόσμοι». Η σκληράδα, η κυνικότητα και το πάθος του Παναθηναϊκού, η ποιότητα, το πλάνο και η επιθετική νοοτροπία της ΑΕΚ.

Facebook Comments