Μοιράζονται την κορυφή εδώ και τρεις αγωνιστικές. Αρνούνται να την αφήσουν και αυτό θα κάνουν μέχρι το φινάλε.

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ βαδίζουν σε ένα δρόμο που κανείς από τους δύο δεν ήξερε πριν από 11 μήνες. Οι μεν πράσινοι έχουν γίνει ένα με την πρώτη θέση, οι δε κιτρινόμαυροι μόχθησαν για να την κατακτήσουν. Όμως αυτή ανήκει μόνο σε έναν. Οι πράσινοι «κατάπιαν» τον Ολυμπιακό, η «Ένωση» λύγισε τον Άρη.

Όταν σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι, αφήνεις στην άκρη την αμυντικογενή σου προσέγγιση, που (σε συνδυασμό με άλλα στοιχεία προφανώς) σου έχει δώσει την πρωτοπορία για 27 αγωνιστικές τη φετινή σεζόν και αποφασίζεις να «πνίξεις» τον αιώνιο αντίπαλο, τότε ναι μπορείς να πάρεις τον τίτλο. Ο πρωταθλητής απαιτείται να έχει τόλμη, ακόμη και όταν το διακύβευμα είναι τεράστιο. Και στο παιχνίδι της Λεωφόρου, Παναθηναϊκός έπρεπε να τα διαχειριστεί όλα μαζί. Πρώτη θέση, νίκη γοήτρου, πειστική εμφάνιση. Και τα κατάφερε όλα.

Γιατί, μετά τον αγώνα με το Βόλο, άπαντες στο «τριφύλλι» αντιλήφθηκαν, ότι για να κατακτήσεις το τρόπαιο πρέπει να κερδίσεις κιόλας. Το να κρατάς το μηδέν δεν αρκεί. Στο αιώνιο ντέρμπι λοιπόν, ο Παναθηναϊκός «έσβησε» κάθε «κατηγορία» αντιπάλων και μη, ότι δεν ξέρει να επιτίθεται. Ξέρει και μπορεί, με τον δικό του τρόπο. Πίεσε αφόρητα τον Ολυμπιακό, που ήταν σε πολύ κακή μέρα (τώρα φάνηκε η αγωνιστική κατάσταση της ομάδας), εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του και σου έδινε την εντύπωση ότι μάλλον εκείνος θα έβρισκε τρίτο τέρμα, παρά να έμπαιναν ξανά στο «κόλπο» οι ερυθρόλευκοι. Έτσι, ο Παναθηναϊκός μπορεί να «ονειρεύεται».

Το ίδιο και η ΑΕΚ. Η «Ένωση» είδε αυτό που έπαθε ο Ολυμπιακός από τον Άρη, ήξερε τι να περιμένει και πώς να το αντιμετωπίσει. Ισοφαρίστηκε, γιατί τα ατομικά λάθη, όπως αυτό του Βίντα είναι μέρος του παιχνιδιού, παρότι το έχει επαναλάβει και η ΑΕΚ δεν το είχε πληρώσει. Ο Άρης την «πλήγωσε», όμως η ομάδα του Αλμέϊδα είναι σκληραγωγημένη και μαθημένη σε αυτές τις καταστάσεις. Μέσα από τις ήττες στη διάρκεια της σεζόν, έμαθε και απέδειξε ότι «δυναμώνει».

Έτσι ήρθε η νίκη. Τη βοήθησαν οι αλλαγές, με «χρυσή» αυτή του Στίβεν Τσούμπερ. Ενός παίκτη που έχει δεκτή αρκετή κριτική, με σχόλια εκτός πραγματικότητας. Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για ποδοσφαιριστή βασικό στην Εθνική Ελβετίας, με αξιοσημείωτη παρουσία στην Μπουντεσλίγκα. Μέσα σε λίγους μήνες, η ΑΕΚ δείχνει πιο ικανή από ποτέ για μία μεγάλη επιτυχία. Παίρνει παιχνίδια που δεν της βγαίνουν, έχει προσωπικότητες που αναλαμβάνουν δράση όταν η μπάλα «καίει», έχει για όπλο την «καυτή» έδρα της.

Οι δυο τους οδηγούν την κούρσα, ο δρόμος έχει πολλές και δύσκολες στροφές ακόμη και στο τέλος μόνο ένας θα φτάσει πρώτος στον τερματισμό.

Facebook Comments