Το αποτέλεσμα της χρονιάς… μέχρι το επόμενο. Μία νίκη που βάσει εικόνας σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος, την άξιζε πολύ νωρίτερα.

Η ΑΕΚ πήρε, για πρώτη φορά φέτος, «διπλό» στην έδρα ενός από τους ανταγωνιστές της και «έπιασε» ξανά κορυφή, εκμεταλλευόμενη το «στραβοπάτημα» του Παναθηναϊκού. Μετά από εκείνο το 1-3 του Ολυμπιακού στη Νέα Φιλαδέλφεια, το τρίποντο της «Ένωσης» στην Τούμπα είναι το πιο σημαντικό μέχρι στιγμής. Θα δούμε κι άλλα τέτοια ως το φινάλε.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέϊδα, ήταν με την «πλάτη στον τοίχο», διότι η ήττα από τον Ολυμπιακό και η ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό στην OPAP Arena, δημιούργησε ένα μεγάλο  «πρέπει». Αυτό της μεγάλης νίκης στις έδρες του υπόλοιπων διεκδικητών του τίτλου. Και το κατάφερε μόλις την δεύτερη αγωνιστική των playoff. Σε περίπτωση ήττας ή ακόμη και ισοπαλίας, η ψυχολογία θα έπεφτε κατακόρυφα, όπως επίσης θα μειωνόντουσαν σε ένα βαθμό οι πιθανότητες για τον τίτλο.  Σε συνδυασμό πάντα με τις νίκες των Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, που δεν ήρθαν.

Η ΑΕΚ που έχουμε παρακολουθήσει δείχνει ότι δεν την «βαραίνει» καμία πίεση. Έχει πίστη στον εαυτό της, αυτοπεποίθηση και γνώση των ικανοτήτων της. Έργο Αλμέϊδα φυσικά. Το γεγονός ότι δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα στην έδρα της, δεν «χάλασαν» το μυαλό των παικτών και του προπονητή, δείχνει την ουσία της δουλειάς που έχει γίνει σε πνευματικό επίπεδο. Καμία απώλεια βαθμών δεν φαίνεται να επηρεάζει το κιτρινόμαυρο σύνολο. Όπως κανένα αδικαιολόγητα ακυρωμένο γκολ, σαν αυτό που πέτυχε ο Άμραμπατ και κανείς δεν έχει αντιληφθεί ακόμη, ποιος ήταν ο λόγος.

Αυτό αποδείχθηκε από τα άλλα δύο παιχνίδια της βραδιάς. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα είχαν θεωρητικά εύκολη αποστολή απέναντι σε Βόλο και Άρη αντίστοιχα, όμως η έκβαση των αγώνων επιβεβαίωσε την πραγματικότητα. Στη Λεωφόρο, το «τριφύλλι» ήταν κυρίαρχο, έκλεισε τους Βολιώτες στην περιοχή τους, όμως η αδυναμία της επίτευξης του γκολ στις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησε, έφεραν το τελικό 0-0. Το μόνιμο πρόβλημα που καλείται να λύσει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, για να πανηγυρίσει τις νίκες στα επερχόμενα ντέρμπι.

Από την άλλη, στο «Γ. Καραϊσκάκης» ο Ολυμπιακός έκανε «δώρο» δύο γκολ στον Άρη και τη βαθμολογική διαφορά στους ανταγωνιστές του. Προηγήθηκε με 2-0, απέδειξε για ακόμη ένα παιχνίδι ότι έχει βρει τον εαυτό του, αλλά όλα αυτά μέχρι το 70ο λεπτό. Αλλοπρόσαλλες αλλαγές από τον Μίτσελ, που προφανώς θεώρησε ότι το τρίποντο είχε «κλειδώσει»,  σοβαρά ατομικά λάθη των παικτών, που τα «πλήρωσαν» εν τέλει με την απώλεια δύο σημαντικών βαθμών. Έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα το διαχειριστεί αυτό ο Ισπανός κόουτς, με τους τραυματισμούς που προέκυψαν.

Οι αναμετρήσεις της δεύτερης αγωνιστικής των play – off «μίλησαν». Εύκολο παιχνίδι και εξασφαλισμένοι βαθμοί δεν υφίστανται, στην πιο αγωνιώδη και συνάμα συναρπαστική διαδρομή προς τον τίτλο.

Facebook Comments