Οι δρόμοι τους διασταυρώνονται μετά από έξι αγωνιστικές και την πρεμιέρα των play – off. Το απόλυτο των νικών για την ΑΕΚ, με ένα στραβοπάτημα απέναντι στο Βόλο ο Παναθηναϊκός.

Στην απόλυτη ισοβαθμία οι δυο τους, με το «τριφύλλι» να υπερτερεί λόγω της πρώτης θέσης στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος. Πολλά θα ξεκαθαρίσουν στο μεταξύ «μπρα-ντε-φερ» στη Λεωφόρο.

Αμφότεροι έκαναν τα δύσκολα εύκολα πριν από τη συνάντηση της Κυριακής. Οι μεν πράσινοι κυριάρχησαν στο Βόλο και με δυο τέρματα από τους φορ τους «κλείδωσαν» τη νίκη. Όσο η μπάλα δεν πήγαινε στο πλεκτό, φαινόταν το άγχος των παικτών του Ιβάν Γιοβάνοβιτς με τη σκέψη πάντα στην εντός έδρας απώλεια βαθμών με τους Βολίωτες. Όμως, ο Σέρβος τεχνικός έχει δουλέψει τόσο πολύ και στο πνευματικό κομμάτι, που χρειάστηκαν μόλις 15 δευτερόλεπτα καθαρού μυαλού για να σκοράρει ο Ιωαννίδης και να ανοίξει το δρόμο της νίκης. Ταυτόχρονα, έλυσε και τα πόδια των συμπαικτών του που διαχειρίστηκαν άψογα τη συνέχεια της αναμέτρηση και έφτασαν σε ένα εύκολο «διπλό». Δίνοντας μάλιστα και την ευκαιρία ξεκούρασης σε αρκετούς εκ των βασικών. Ο Παναθηναϊκός είναι έτοιμος για τον δικό του αγώνα της δεκαετίας.

Το ίδιο και η ΑΕΚ. Σε μια αναμέτρηση «γρίφο» απέναντι στον ΠΑΟΚ, η «Ένωση» θριάμβευσε. Είχε από νωρίς το αριθμητικό πλεονέκτημα, το διαχειρίστηκε σωστά, με υπομονή και πάντα με πιστή προσήλωση στο πλάνο του Αλμέιδα. Ασφυκτική πίεση που οδηγεί σε λάθος τον αντίπαλο και φέρνει το προβάδισμα με τον Τσούμπερ. Πλέον αυτά βγαίνουν στον «αυτόματο» για τους κιτρινόμαυρους.

Οι παίκτες έχουν «αποθηκεύσει» τις εντολές του Αργεντινού προπονητή και τις εκτελούν πιστά. Έτσι η ΑΕΚ μπορεί και κυνηγάει αυτόν τον τίτλο. Φτάνει στο 4-0 επί ενός αντιπάλου που της είχε πάρει τον «αέρα» τα τελευταία χρόνια. Πάει συσπειρωμένη και με καλή ψυχολογία στην μεγάλη μάχη. Ο αγώνας της Κυριακής κρίνει τον φετινό πρωταθλητή. Μαθηματικά όχι. Ο νικητής όμως, παίρνει την ώθηση που θα τον στείλει στο τέλος στο βάθρο.

Facebook Comments