Έτσι ήρθε το τελικό 0-0. Με την βαθμολογία να μην μεταβάλλεται και το «τριφύλλι» να διατηρεί το πλεονέκτημα της ισοβαθμίας.

Έπεται πλέον μία τριάδα αγώνων, για τους διεκδικητές του τίτλου που θα κρίνει τον πρωταθλητή και ίσως να δούμε διαφορετικά αποτελέσματα από αυτά που μας είχαν συνηθίσει μέχρι τώρα ΑΕΚ και Παναθηναϊκός.

Ιώσεις και τραυματισμοί επηρέασαν σε μεγάλο βαθμό την βασική ενδεκάδα της Ένωσης. Όμως επιβεβαιώθηκε ξανά αυτό που είχε δηλώσει ο Ματίας Αλμεϊδα, «όσο έχω έντεκα ποδοσφαιριστές, θα παλεύω μέχρι το τελευταίο λεπτό». Παρά τις πολύ σημαντικές απουσίες και την κατάσταση υγείας παικτών που αγωνίστηκαν στον «τελικό» της Λεωφόρου, η αγωνιστική νοοτροπία και παρουσία της ΑΕΚ δεν άλλαξε καθόλου. Το ίδιο επιθετική, το ίδιο πιεστική, με ακόμη περισσότερο ρίσκο στο παιχνίδι της σε σχέση με τα ντέρμπι που έχει δώσει.

Αυτή είναι η μεγαλύτερη «νίκη» που πιστώνεται ο Αργεντίνος προπονητής. Όποιος καλείται να μπει στη «μάχη», σε όποια θέση του ζητηθεί δίνει τα πάντα, υπηρετεί πιστά το πλάνο. Σαφώς, απαιτείται το γκολ για να κερδίσεις, τα εύσημα για μία καλή εμφάνιση μένουν στη θεωρία. Το τρίποντο της νίκης όχι. Για την γνωρίζαμε ότι είναι καλύτερη ομάδα. Το απέδειξε και απέναντι στον αντίπαλο που τη δυσκόλεψε περισσότερο από όλους φέτος και πιστοποίησε ότι αξίζει τον τίτλο.

Αυτό δεν αναιρεί ότι και ο Παναθηναϊκός έχει τον δικό του τρόπο να διεκδικεί το τρόπαιο. Εμφανίστηκε κατώτερος των προσδοκιών για ένα τόσο σπουδαίο παιχνίδι, ίσως γιατί κυριεύθηκε από άγχος. Είναι η πρώτη φορά φέτος, που οι ποδοσφαιριστές του Ιβάν Γιοβάνοβιτς βγαίνουν στον αγωνιστικό χώρο δίχως να γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν, τι διακυβεύεται και τι ζητούν από το παιχνίδι. Φυσικά για να παραμείνεις πρώτος, απαιτείται και τύχη, και αυτή την έχουν οι πράσινοι, δεν θα τους κατηγορήσει όμως κανένας γι’ αυτό. Δίκαια έχουν φτάσει μέχρι εδώ.

Πλέον τα πάντα θα κριθούν στους επόμενους τρεις αγώνες. Το πιο πιθανό είναι ότι θα υπάρξει τουλάχιστον μία απώλεια για τον έναν ή και για τους δύο μονομάχους. Ας το σηκώσει ο καλύτερος!

Facebook Comments