Στις 21 Μαϊου  συνετελέσθη κάτι το ιστορικό και βαθιά μοναδικό. Η κρίση έληξε! Η κρίση που από το 2010 βύθισε την χώρα μας στον βόρβορο και την άβυσσο του λαϊκισμού τελείωσε!

Ο λαός γύρισε εκκωφαντικά την πλάτη του σε όσους επί μια δεκαετία τον δηλητηρίαζαν με ψέματα και χυδαιότητα. Γύρισε την πλάτη στην νοοτροπία του εκτσογλανισμού που ο ΣΥΡΙΖΑ όλα αυτά τα χρόνια είχε κάνει τακτική του. Το δηλητήριο με το όποιο εμπότισαν τον τόπο το 2012 και το 2015 ξεθύμανε και σκόρπισε.

Τώρα πλέον ο άρχοντας του λαϊκισμού μετράει την ήττα του. Ακόμα και αν δεν παραιτηθεί επίσημα σαν παραιτημένος θα πορευτεί στον πολιτικό βίο που του απέμεινε. Τα πρωτοπαλίκαρα του δεν εκλέγονται καν βουλευτές. Βρίσκεται  ολομόναχος στο μεταίχμιο από το παρόν στο παρελθόν βλέποντας την πολιτική του να καταποντίζεται. Τώρα μοιραία το κόμμα που αυτός ανέδειξε άρχισε να κατρακυλά και τα επόμενα χρόνια δεν θα μας εκπλήξει να το δούμε να παίρνει την τρίτη θέση σε εκλογές… 

« Και τώρα τι θα κάνουμε χωρίς Βαρβάρους ήταν και αυτοί μια κάποια λύση» θα μας πει κάποιος. Του απαντάμε: ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. και πρωθυπουργός είναι απόλυτα κυρίαρχος στο πολιτικό σκηνικό. Η ευτυχής συγκυρία στην όποια βρίσκεται δεν μπορεί να συγκριθεί ούτε με τις πιο μεγάλες ώρες του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Ως απόλυτα κυρίαρχος του πολιτικού σκηνικού πρέπει να ακολουθήσει τον πιο δύσβατο και ανηφορικό δρόμο αυτόν της πλήρους εξυγίανσης, μετεξέλιξης και εκσυγχρονισμού του κράτους. Ο δρόμος για την αναγεννημένη μετά την καταστροφή της κρίσης Ελλάδα δεν είναι ευχάριστος αλλά είναι επιβεβλημένος. Το κράτος που άρχισε να χτίζει ο Πιερακάκης πρέπει να αναδομηθεί εκ θεμελίων και αυτές οι αλλαγές δεν γίνονται ποτέ χωρίς μεγάλο πολιτικό κόστος.

Ο κυρίαρχος πλέον Μητσοτάκης θα πάει σε δεύτερες εκλογές και θα κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία. Κανένας δεν τον αμφισβητεί πλέον στο εσωτερικό της παράταξης του. Τώρα και μόνον τώρα  μπορεί να αποδείξει αν μπορεί να σταθεί στο πάνθεον με όλους τους σπουδαίους πολιτικούς της ιστορίας που άλλαξαν την μοίρα αυτού του τόπου.

Το πέρασμα από την θριαμβική αψίδα δεν είναι ευχάριστο. Είναι σταυρός μαρτυρίου γιατί το τίμημα της ιστορίας είναι πολύ βαρύ για όποιον δεν καταφέρει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και τις προκλήσεις του μέλλοντος.

Facebook Comments