Το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα σηματοδοτεί τη συνέχεια της πολιτικής και μια συνεχή πορεία μεταρρυθμίσεων που θα μπορούσε να αυξήσει την οικονομική ανάπτυξη, επισημαίνει ο οίκος αξιολόγησης DBRS.

“Παρά τις επίμονες παγκόσμιες οικονομικές προκλήσεις, η αύξηση των επενδύσεων στην Ελλάδα θα μπορούσε ακόμη και να ξεπεράσει τις προσδοκίες φέτος”, προσθέτει.

Ο οίκος σημειώνει πως εάν η Νέα Δημοκρατία καταφέρει να διατηρήσει το ποσοστό της, σε συνδυασμό με το ίδιο υψηλό ποσοστό κομμάτων που δεν κατάφεραν να φτάσουν το 3%, το αποτέλεσμα μιας δεύτερης εκλογικής διαδικασίας θα μπορούσε να οδηγήσει σε ισχυρή απόλυτη πλειοψηφία για τη ΝΔ.

Αυτό θα φέρει άλλη μια περίοδο πολιτικής σταθερότητας για την Ελλάδα, τονίζει η DBRS.

Η πιθανή νίκη της ΝΔ θα της έδινε εντολή να συνεχίσει την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων και επενδύσεων, αυξάνοντας τις προοπτικές ανάπτυξης της Ελλάδας.

Οι βελτιωμένες προοπτικές ανάπτυξης από τις αναμενόμενες δαπάνες του Ταμείου Ανάκαμψης ύψους 30,5 δισ. ευρώ για μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις, είναι ένας παράγοντας που συμβάλλει σε πιθανές πιστωτικές βελτιώσεις στην αξιολόγηση της DBRS για την Ελλάδα η οποία σήμερα είναι στο BB (υψηλή) με σταθερές προοπτικές, μία βαθμίδα κάτω δηλαδή από την επενδυτική.

Κούρταλη Ελευθερία

 


 

Facebook Comments