ΕΚΤ: Νέα επιβράδυνση του δανεισμού προς τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις

2 λεπτά ανάγνωση
28 Ιουνίου 2023

Υποχώρησε περαιτέρω τον Μάιο του 2023 ο δανεισμός προς τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις της Ευρωζώνης καθώς οι διαδοχικές αυξήσεις των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συνεχίζουν να αυξάνουν το κόστος δανεισμού.

Ειδικότερα, ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης των δανείων προς τα νοικοκυριά υποχώρησε στο 2,1% τον Μάιο από 2,5% τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο ετήσιος ρυθμός των δανείων προς επιχειρήσεις εκτός του χρηματοοικονομικού τομέα μειώθηκε στο 4,0% από 4,6% τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η ΕΚΤ.

Παράλληλα, ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης του δείκτη κυκλοφορία χρήματος M3 κατρακύλησε στο 1,4% τον Μάιο από 1,9% τον Απρίλιο. Ο μέσος όρος του δείκτη για τους τρεις μήνες μέχρι τον Μάιο διαμορφώθηκε στο 1,9%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παγκόσμιο σοκ στα ομόλογα: Το πετρέλαιο εκτοξεύει τις αποδόσεις σε υψηλά δεκαετιών

Νέο κύμα πωλήσεων χτυπά τις διεθνείς αγορές ομολόγων.
Ειδησεις ελληνικου χρηματιστηριου

ΤτΕ: Εκτίναξη των καταθέσεων τον Ιούνιο σχεδόν €1 δισ. για τα νοικοκυριά

Ενισχυμένοι ήταν οι ρυθμοί τραπεζικής χρηματοδότησης της οικονομίας τον Ιούνιο, κυρίως προς

Γιατί η ΕΚΤ θα αυξήσει και άλλο τα επιτόκια φέτος

Η αύξηση των επιτοκίων στην οποία προχώρησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική δεν θα