Για πολλούς το αποτέλεσμα των διπλών αυτών εκλογών ήταν μια έκπληξη.

Η τεράστια διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από το ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε αίσθηση δεδομένου ότι καμία δημοσκόπηση δεν προέβλεπε κάτι τέτοιο. Οι 20 και πλέον μονάδες διαφορά του Μαϊου από όλους χαρακτηρίστηκαν ως εξωπραγματικές όπως και οι 25 του Ιουνίου. Είναι όμως έτσι; Τι είναι αυτό που οδήγησε όλους όσους ασχολούνται με τις εκλογές να πέσουν τόσο έξω;

Η εξήγηση είναι απλή… Το ανηλεές bulling κατά οποιουδήποτε εξέφραζε συμπάθεια υπερ της κυβέρνησης, οι καθημερινές επιθέσεις στα σόσιαλ μίντια κατά οποιουδήποτε προσπαθούσε να πει ότι η χώρα πηγαίνει προς τη σωστή κατεύθυνση, οι εκφράσεις “βολεμένε” “κομματόσκυλο” κατά ελεύθερων επαγγελματιών, μικρομεσαίων ή και απλών μισθωτών του ιδιωτικού τομέα οδήγησε πλήθος κόσμου στην σιωπή. Τα σόσιαλ μίντια λοιπόν έγιναν έρμαιο στα χέρια δήθεν αγανακτισμένων “τραμπούκων” με τοξική συμπεριφορά, κατάλοιπα της άνω και κάτω πλατείας και του “ή εμείς ή αυτοί” που έτσι θεωρούσαν ότι μ΄αυτό τον τρόπο μπορούν και να επηρεάσουν το εκλογικό παιχνίδι.

Όμως ευτυχώς για την δημοκρατία το παιχνίδι παίζεται στην κάλπη κι όχι στην τοξικότητα των σόσιαλ μίντια. Ο κόσμος λοιπόν που από καιρό είχε αποφασίσει ότι θέλει να προχωρήσει μπροστά έδωσε την απάντηση του εκεί που έπρεπε χωρίς κανείς να το περιμένει σαν να υπήρχε μια συνωμοσία της σιωπής όλα αυτά τα χρόνια από ανθρώπους που έβλεπαν ότι η Ελλάδα δεν είναι αυτή η μαυρίλα που ήθελαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης να παρουσιάζουν αλλά προσπαθεί να γίνει μια ευρωπαϊκή χώρα με καλύτερη φορολογία, καλύτερους μισθούς και σύγχρονο κράτος. Και ναι αυτά δεν θα γίνουν από τη μια μέρα στην άλλη αλλά με βήματα σταθερά και προπάντως με σκληρή δουλειά.

Η δεκαετής κρίση κούρασε. Όπως και η τοξικότητα και η συνεχής παραποίηση της πραγματικότητας. Αν κάτι πρέπει να πιστωθεί αυτή η κυβέρνηση είναι η σχέση εμπιστοσύνης που έχτισε με τους πολίτες. Το μπορώ να κάνω πράγματα αλλά κάνω και λάθος και ζητάω και μια συγνώμη είναι ένας νέος τρόπος να μιλάς με την κοινωνία που έδειξε ότι το “γουστάρει”.

Ο κόσμος συνωμοτικά έδωσε το πράσινο φως να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα σε μια κυβέρνηση όχι τέλεια αλλά σίγουρα καλή. Αν όμως δεν γίνουν αυτά που πρέπει αυτή την τετραετία νομίζω το ίδιο συνωμοτικά θα αποδοκιμαστεί.

Όπως ο κόσμος είπε όχι στην τοξικότητα έτσι θα πει και όχι στην αναποτελεσματικότητα.

  • Με την ίδια σιωπή…

Facebook Comments