Εντείνονται οι εσωκομματικές διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της ανάδειξης νέου προέδρου μετά το Διαρκές Συνέδριο στις 2 Σεπτεμβρίου. Ανάμεσα στις συζητήσεις και διαφωνίες, το ζήτημα διεξαγωγής του ντιμπέιτ.

Συγκεκριμένα, το ζήτημα του ντιμπέιτ βρίσκεται ακόμα στον αέρα, καθώς μετά τη χθεσινή συνάντηση των τεσσάρων εκπροσώπων των τεσσάρων υποψηφίων με τους γραμματείς του κόμματος, άνοιξε και μια συζήτηση ανάμεσα στους υποψηφίους και στους εκπροσώπους τους, με αρκετές αιχμές.

Ενδεχόμενη διεξαγωγή ντιμπέιτ μέσα στο κλίμα από τις καταστροφικές πυρκαγιές και την αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης θα έδειχνε αδιαφορία για την κοινωνία, δήλωσε Ευκλείδης Τσακαλώτος, προσθέτοντας ότι ανοιχτή συζήτηση των τεσσάρων μπορεί να γίνει υπό την αιγίδα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά, η οποία έχει στείλει σχετική πρόσκληση.

«Ανοιχτοί πάντοτε στο διάλογο και υπέρμαχοι της ειλικρινούς ανταλλαγής απόψεων και επιχειρημάτων. Άλλωστε με την Έφη, τον Νίκο, τον Στέφανο δεν είμαστε αντίπαλοι, αλλά σύντροφοι. Οφείλουμε σε αυτές τις δύσκολες στιγμές να έχουμε το μυαλό μας στις ανάγκες της χώρας και των συνανθρώπων μας και φυσικά το βλέμμα στραμμένο στην πολιτική και όχι στην επικοινωνία και στις πρόσκαιρες εντυπώσεις».

Η πλευρά του Νίκου Παππά, ο οποίος έχει προτείνει ντιμπέιτ στις 7 Σεπτεμβρίου, δήλωσε ότι τα δεδομένα στη χθεσινή συνάντηση των εκπροσώπων των υποψηφίων ήταν διαφορετικά από ό, τι ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος. Ανέφεραν συνεργάτες του κ. Παππά, ότι σε σχετική χθεσινή συνάντηση προτάθηκε συμπληρωματικά η διεξαγωγή ανάλογων συζητήσεων με διοργανωτές τις νομαρχιακές Επιτροπές του κόμματος.

Ταυτόχρονα, συμφωνήθηκε οι λεπτομέρειες της τηλεοπτικής συζήτησης να οριστούν σε επόμενη συνάντηση των υποψηφίων προέδρων. «Αμέσως μετά ο σύντροφος Τσακαλώτος με ανακοίνωσή του προχώρησε σε διαφορετική ερμηνεία όσων συμφωνήθηκαν στη χθεσινή συνάντηση, απορρίπτοντας τον τηλεοπτικό διάλογο. Ζητήσαμε αρμοδίως και δημόσια να αποκατασταθούν τα συμφωνηθέντα».

Οι συνεργάτες του κ. Τζουμάκα που παρέστη στη χθεσινή συνάντηση δήλωσαν ότι η πρόταση για συζήτηση υπό την αιγίδα της Νομαρχιακής Επιτροπής Πειραιά δεν έρχεται σε αντιδιαστολή με την πρόταση για τη διενέργεια τηλεοπτικού διαλόγου με ευθύνη είτε της ΕΡΤ είτε και αλλού, καναλιού εθνικής εμβέλειας, ενώ από το περιβάλλον της Έφης Αχτσιόγλου δηλώνουν ότι δεν είναι αρνητικοί στο να γίνει το ντιμπέιτ.

Επισημαίνουν πάντως ότι την Τετάρτη που θα συναντηθούν εκ νέου οι εκπρόσωποι των υποψηφίων, θα πρέπει να εξεταστεί η κατάσταση που διαμορφώνεται από την επικαιρότητα σε σχέση και με την εξέλιξη πύρινων μετώπων.

 
Facebook Comments