15η μέρα, καίει εκτός ελέγχου και ασταμάτητη


_
Ο Έβρος, η Θράκη γενικότερα, και ο εκεί δασικός – και άλλων μορφών – εθνικός πλούτος, “κείται μακράν”,,,
,,, για να ασχολούμαστε και να έχουμε στην κορυφή των προτεραιοτήτων τού ενδιαφέροντος μας τέτοια ενοχλητικά θέματα που – εάν το κάναμε – θα έπλητταν την εικόνα ψευδογοήτρου της κυβέρνησης των “αρίστων”.

Καίρια προτεραιότητα ενασχόλησής μας – ως συνήθως – φαίνεται πως είναι η ρηχή ψυχαγωγία· όπως για παράδειγμα το… στρατηγικής σημασίας ζήτημα τού χλευασμού των υποψηφίων τού συριζαϊκού θιάσου.
.
Αυτή η εθνοκαθηλωτική φάρσα-σανό περί “αρίστων”, είναι επιβεβλημένο να τελειώσει οριστικά. Και οφείλουν, έχουν εθνικό καθήκον και ευθύνη, να την τελειώσουν εκείνοι οι οποίοι εμφορούμενοι από έναν ανόητο πολιτικό ναρκισσισμό την συντηρούν.

“Άριστος”, ισοδυναμεί με: “σχεδόν τέλειος”. Σημαίνει ότι, από πρακτικής απόψεως, είναι σχεδόν αδύνατον πια να υπερβείς το ήδη πολύ επίπεδο δεξιοτήτων και ποιοτικής αποτελεσματικότητας που με κόπο αρχές πίστη και προσήλωση έχεις επιτύχει.

Ως εκ τούτου, η έννοια “άριστος στη… μετριότητα”, πέραν τού ότι πρόκειται για αυταπάτη απάτη και φάρσα, μας προσβάλλει σύσσωμους ως Έλληνες· και, φοβάμαι, πως εν τέλει αποκαλύπτει το αποκαρδιωτικά φτωχό δυναμικό μας ως έθνος.
.
Ας με συγχωρείτε για την ενόχληση. Ήταν μόνο ένα πολύ σύντομο διάλειμμα· οπότε συνεχίζουμε από εκεί όπου είχαμε σταματήσει:
Και που λέτε λοιπόν, ο Κασσελάκης

Facebook Comments