Το υψηλό επίπεδο εταιρικής υπευθυνότητας της Alpha Bank επιβεβαιώνει για έβδομη συνεχή χρονιά η συμπερίληψη της Τράπεζας στον χρηματιστηριακό Δείκτη αειφορίας “Financial Times Stock Exchange4Good (FTSE4Good) Index Series”, λαμβάνοντας κορυφαία βαθμολογία για τις συντονισμένες ενέργειές της που στοχεύουν στην αναβάθμιση της εταιρικής της διακυβέρνησης.

Σύμφωνα με τη σχετική έκθεση αξιολόγησης, η Alpha Bank διατήρησε τη συνολική επίδοσή της σε σχέση με το 2022, συνεχίζοντας να λαμβάνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την πιο υψηλή βαθμολογία στον τομέα της Εταιρικής Διακυβέρνησης, η οποία την τοποθετεί στην κορυφή των τραπεζών και των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο χρηματοοικονομικό κλάδο και υπάγονται στον Δείκτη.

Eπιδόσεις με θετικό αντίκτυπο στο Περιβάλλον, την Κοινωνία και τη Διακυβέρνηση

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, υψηλές ήταν οι επιδόσεις της Alpha Bank στα θέματα που αφορούν στην Κοινωνία, με την FTSE Russel να την αξιολογεί με την καλύτερη βαθμολογία για τις επιδόσεις της σε θέματα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Κοινότητας και Εργασιακών Κριτηρίων, ενώ υψηλότερες του μέσου όρου, τόσο των ελληνικών όσο και των ξένων τραπεζών είναι και οι επιδόσεις της σε θέματα Εφοδιαστικής Αλυσίδας για Κοινωνικές Δράσεις.

Σε ό,τι αφορά στο Περιβάλλον, η μητρική του Ομίλου Alpha Bank βρίσκεται κοντά στον μέσο όρο των υπόλοιπων ελληνικών και ξένων τραπεζών, γεγονός που αντανακλά τις σημαντικές της πρωτοβουλίες στην εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών στη διαχείριση κλιματικών και περιβαλλοντικών κινδύνων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Alpha Bank αποτέλεσε πρόσφατα την πρώτη ελληνική τράπεζα που προσυπέγραψε την πρωτοβουλία των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Ουδετερότητα στον τραπεζικό κλάδο (Net Zero Banking Alliance – NZBA), αναλαμβάνοντας επισήμως τη δέσμευση για μηδενικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου έως το 2050.

Σύμφωνα με την έκθεση της FTSE Russel, η μητρική του Ομίλου Alpha Bank διατήρησε και βελτίωσε περαιτέρω τις κορυφαίες επιδόσεις της σε θέματα Διακυβέρνησης, λαμβάνοντας την καλύτερη βαθμολογία στην Καταπολέμηση της Διαφθοράς (Anti-Corruption), στην Εταιρική Διακυβέρνηση (Corporate Governance) και στη Διαχείριση Κινδύνου (Risk Management).

Όσον αφορά στην Εταιρική Διακυβέρνηση με την έγκριση της Γενικής Συνέλευσης της 27ης Ιουλίου 2023, η αντιπροσώπευση των γυναικών στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας πλησίασε το 40% των μελών, το μεγαλύτερο ποσοστό μεταξύ των ελληνικών τραπεζών. Η FTSE Russell, παγκόσμιας εμβέλειας πάροχος χρηματιστηριακών δεικτών, πιστοποιεί ότι η Alpha Bank αξιολογήθηκε από ανεξάρτητο φορέα σύμφωνα με τα κριτήρια “FTSE4Good” και διαπιστώθηκε ότι πληροί τις προϋποθέσεις, ώστε η μετοχή της να συμπεριληφθεί σε αυτές της Σειράς Δεικτών “FTSE4Good”.

Η σειρά δεικτών “FTSE4Good” δημιουργήθηκε από την FTSE Russell (επωνυμία της κοινοπραξίας μεταξύ της “FTSE International Limited” και της “Frank Russell Company”) και μετρά την επίδοση των εταιρειών ως προς την εφαρμογή σημαντικών πρακτικών στους τομείς του Περιβάλλοντος, της Κοινωνίας και της Διακυβέρνησης. Οι Δείκτες FTSE4Good χρησιμοποιούνται από πολλούς φορείς της αγοράς για τη δημιουργία και αξιολόγηση κοινωνικά υπεύθυνων επενδυτικών κεφαλαίων και άλλων προϊόντων.

Facebook Comments