Για να αλλάξεις την πόλη σου πρέπει να την αγαπάς, να ονειρεύεσαι να γίνει καλύτερη και αυτό το όνειρο να το κάνεις σχέδιο, πρόγραμμα και πράξη. Εγώ έχω όραμα και όνειρα για αυτή την πόλη, για την πόλη που γεννήθηκα, μεγάλωσα και καταξιώθηκα επαγγελματικά. Θέλω λοιπόν να δω τον Πειραιά μας να εξελίσσεται σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη που να σέβεται και να υπηρετεί τους δημότες της σε κάθε γειτονιά της.  

Για μένα η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του Πειραιά μας, δεν αποτελούσαν ποτέ μια προεκλογική δέσμευση για όσο καιρό ασχολούμαι με την τοπική αυτοδιοίκηση. Άλλωστε, τα 14 τελευταία χρόνια που με τιμάτε με την ψήφο σας και την εμπιστοσύνη σας, γνωρίζετε πως σε όλες τις μάχες έδινα το παρόν και το ίδιο θα συνεχίσω να κάνω και τα επόμενα χρόνια ακόμα πιο δυνατά, ακόμα πιο αποτελεσματικά. 

Είναι ένα προσωπικό στοίχημα για μένα. Για την πόλη που θέλουμε που μπορεί να προσφέρει πολλά στην οικονομία, στο παραγόμενο τουριστικό προϊόν, προσφέροντας με αυτόν τον τρόπο στις τοπικές κοινωνίες.

Με βάση τα παραπάνω, θεωρώ ότι είναι αυτονόητη κατάκτηση για την πόλη μας η έλευση του μετρό για την οποία ως συνδυασμός καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και την διοίκηση της Αττικό Μετρό, ο εκσυγχρονισμός του λιμανιού μας, οι επενδύσεις στην πόλη και η βελτίωση με οικιστικές παρεμβάσεις στις γειτονιές του Πειραιά μας.

Παράλληλα αναπτύσσουμε δράσεις που διευκολύνουν τις οικογένειες, με την στήριξη των δημόσιων παιδικών σταθμών, με τη δημιουργία κατάλληλων αθλητικών εγκαταστάσεων, με την στήριξη γυναικών που πέφτουν θύματα κακοποιητικής συμπεριφοράς αλλά και με πολιτικές που στηρίζουν τις τοπικές οικονομίες. Μια σειρά από έργα υποδομών ή έχουν ξεκινήσει ή βρίσκονται σε εξέλιξη.

Μέσα σε μια εποχή εξαιρετικά δύσκολη και πρωτόγνωρη για όλους κυρίως λόγω της πανδημίας, αλλά και μέσα στην καρδιά της κρίσης, καταφέραμε να νοικοκυρέψουμε το δήμο μας, αυξάνοντας μάλιστα τα έσοδά μας. Και αυτό αποτυπώθηκε στις μεγάλες δημοσιονομικές μειώσεις κυρίως των δημοτικών τελών που σήμερα έχει φτάσει το 25%. 

Στηρίξαμε τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις μειώνοντας και εκεί τα δημοτικά τέλη. Ειδικά σε συγκεκριμένες περιοχές της πόλης μας όπου εκτελούνταν έργα που έπλητταν την εύρυθμη λειτουργεία των επιχειρήσεων, η μείωση έφτασε μέχρι και το 68%.

Φτάνουν; Με το χέρι στην καρδιά σας λέω ότι μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα και για αυτό θα αγωνιστώ. Μπορούμε να διεκδικήσουμε περισσότερα. Αλλά πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι αυτά τα τέσσερα χρόνια κάναμε πολλά βήματα προς τα εμπρός. Θέσαμε τις βάσεις ώστε ο Πειραιάς να αλλάξει, ο Πειραιάς να πρωταγωνιστεί. Στο βηματισμό αυτό δεν πρέπει να αφήσουμε κανέναν να βάλει τρικλοποδιές και να γυρίσουμε πίσω.

Δεσμεύομαι ότι με αυτό το σκεπτικό θα συνεχίσω να αγωνίζομαι δίπλα στον καθένα σας. Να βρίσκουμε λύσεις στα προβλήματα και να διεκδικούμε περισσότερα. Να συνεχίσουμε να δίνουμε αξία σε ότι αξίζει στους δημότες μας και την ποιότητα ζωής τους.

Πιστεύω πως η πόλη μας έχει πολλές δυνατότητες. Με στοχευμένες κινήσεις και οργάνωση την επόμενη πενταετία θα μιλάμε για έναν άλλο Πειραιά. Θέλω να υπηρετήσω την πόλη μας, τους δημότες της και να κάνω πράξη τα όνειρα τους που είναι και δικά μου.

Σε αυτές τις προσπάθειες με τη δική σου στήριξη θα συνεχίσω να βρίσκομαι στην πρώτη γραμμή για έναν καλύτερο Πειραιά, για έναν Πειραιά που ονειρεύομαι, αλλά και ονειρευόμαστε, για έναν Πειραιά Νικητή!

Facebook Comments