Δεν ξέρω τι θα γίνει στο τέλος εκεί μέσα, πάντως αντιληφθήκαμε οριστικά ότι με τον ενιαίο Σύριζα τελειώσαμε. Όπως όλα δείχνουν, θα γίνουν δυο κομμάτια. Το ένα θα είναι αναβίωση του Σύριζα 2012-19 (αλλά χωρίς Τσίπρα), το άλλο θα είναι αμιγώς Κασσελακικό που θα πλασάρεται δήθεν στον χώρο της κεντροαριστεράς.

Γρίφος είναι προς τα πού θα κατευθυνθεί η ομάδα της Αχτσιόγλου, αν ακόμα υφίσταται μέσα σ’ αυτή την καταιγίδα που έχει σαρώσει τα πάντα, αλλά ακόμα μεγαλύτερος γρίφος είναι το που θα κατευθυνθεί η (εναπομείνασα) μάζα των οπαδών.

Αυτή η αντάρα βέβαια που κατακλύζει εφημερίδες, ιστοσελίδες, τηλεοράσεις, ραδιόφωνα και social media, δεν ευαγγελίζεται καμιά συρροή νέων οπαδών στον ευρύτερο χώρο του πρώην-Σύριζα, μάλλον σε συρρίκνωση και ολιγοκοσμία παραπέμπουν.

Ο Μητσοτάκης προφανώς τρίβει τα χέρια του κι ας βγαίνουν τα στελέχη του στις τηλεοράσεις παριστάνοντας τα συντετριμμένα επειδή η χώρα είναι δίχως αντιπολίτευση, γεγονός άσχημο για τη δημοκρατία εν γένει. Και ο Ανδρουλάκης τρίβει τα χέρια του κι ας κάνει τον αδιάφορο για τα Συριζαϊκά τεκταινόμενα, με μόνιμη επωδό των στελεχών του «δεν ασχολούμαστε με τα εσωτερικά άλλων κομμάτων».

Στο μεταξύ όλοι περιμένουν τις νέες δημοσκοπήσεις, που πράγματι θα δείξουν πως αντιλαμβάνεται το εκλογικό κοινό την αναταραχή στον Σύριζα.

Facebook Comments