Τα προκριματικά του Euro ανήκουν στο παρελθόν. Το εγχείρημα της πρόκρισης στη διοργάνωση της Γερμανίας μέσω αυτών ήταν σαφώς δύσκολο.

Έγινε ακόμη δυσκολότερο από την κλήρωση. Γαλλία και Ολλανδία είχαν… περάσει ήδη στη θεωρία. Το έκαναν και στην πράξη. Η Εθνική όμως δεν το παράτησε και έμεινε στη «μάχη» μέχρι το τέλος. Το πάλεψε όσο μπορούσε και έφτασε να ηττηθεί από τους «οράνιε» στο τέλος, ενώ στέρησε το απόλυτο των βαθμών στην κορυφαία ευρωπαϊκή ομάδα, σε επίπεδο εθνικών, τους «τρικολόρ». Τους αντιμετωπίσαμε χωρίς άγχος, είχαμε τη σιγουριά της δεύτερης ευκαιρίας, κανείς ωστόσο δεν παραδόθηκε στην ανωτερότητα των αντιπάλων.

Το NationsLeague αποδείχθηκε ευεργετικό, αφού σε διαφορετική περίπτωση τώρα θα είχαμε «χαιρετήσει» το πέμπτο διαδοχικό τουρνουά. Τον Μάρτιο θα επιδιώξουμε όχι μόνο να πάρουμε το εισιτήριο για την τελική φάση, αλλά και να επιβεβαιώσουμε ότι επιστρέφουμε στα προηγούμενα «στάνταρ». Καζακστάν, Γεωργία και Λουξεμβούργο είναι σαφώς κατώτερες ποδοσφαιρικά χώρες, όμως σε μονό παιχνίδι τα πάντα μπορούν να συμβούν.

Το πρώτο «εμπόδιο» είναι και το δυσκολότερο, όπως άλλωστε δήλωσε ο ΓκουστάβοΠογιέτ. Σε τέσσερις μήνες από τώρα ουδείς γνωρίζει σε τι κατάσταση θα είναι οι ομάδες, ποιοι παίκτες θα απουσιάζουν. Η Εθνική μας ομάδα ωστόσο οφείλει να παραμείνει ταπεινή και παθιασμένη για το μεγάλο της στόχο. Την επιστροφή στην ελίτ. Διότι ποδοσφαιριστές από το υψηλότερο επίπεδο διαθέτει. Ψάχνει τώρα μία μεγάλη πρόκριση για να δυναμώσει ακόμη περισσότερο.

Ας επιστρέψουμε στο Καζακστάν όμως. Έχουμε την έδρα, τον κόσμο, τη δυναμική και το μεγάλο αποτέλεσμα με τη Γαλλία να μας συνοδεύει. Οι Καζάκοι έχουν κάνει βήματα προόδου, είναι ανταγωνιστικοί στο γήπεδο τους, έχουν συλλόγους που συνεχώς ανεβαίνουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Οι ποδοσφαιριστές, το stuff και η ομοσπονδία γνωρίζουν τους «κινδύνους». Θα πρέπει να το αντιληφθεί και ο κόσμος. Τίποτα δεν είναι εύκολο και άπαντες θα μοχθήσουν για το μεγάλο «όνειρο» του Euro.

Facebook Comments