Η πράσινη ατζέντα για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής δεν πρόκειται να σώσει τον πλανήτη.

Όμως έχει την δυνατότητα και ήδη το αποδεικνύει, ότι μπορεί να προξενήσει καταστροφικές επιπτώσεις στην οικονομική βιωσιμότητα εκατομμυρίων πολιτών, στην ίδια την φύση, στα άγρια ζώα, στην μελλοντική παραγωγή τροφής, και ακόμη στην εθνική ασφάλεια της χώρας.

Σύμφωνα με στοιχεία της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας, από το 2020 οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο έχουν ξοδέψει 1,34 τρισεκατομμύρια δολάρια επενδύοντας σε καθαρή ενέργεια. Εχει δει κανείς κάποιο αποτέλεσμα βελτίωσης της θερμοκρασίας; Κανένα. Το αποτέλεσμα ήταν αμελητέο έως καθόλου στη μείωση της παγκόσμιας θερμοκρασίας. Το ομολογούν οι ίδιοι οι γκλομπαλιστές που δεν έχουν τίποτε θετικό να επιδείξουν από τα τρισεκατομμύρια που ξόδεψαν και συνεχίζουν μόνο να μας εκφοβίζουν ότι ο πλανήτης είναι στα πρόθυρα καταστροφής, το γνωστό παραμύθι που το ακούμε τουλάχιστον για 50 χρόνια.

Όμως αν δεν είδαμε κανένα όφελος, είδαμε και βλέπομε καταστροφικές  επιπτώσεις σχεδόν παντού που θα πρέπει να αφυπνίσουν τους πολίτες ενεργά για να μπει ένα τέλος στην φάρσα της κλιματικής αλλαγής.

Η πράσινη ατζέντα έχει οδηγήσει στο κλείσιμο εγχωρίων φθηνών μονάδων παραγωγής ενέργειας,  με αποτέλεσμα οι τιμές καυσίμων, τροφίμων και άλλων αγαθών να εκτοξευτούν στα ύψη,  και να βυθίσουν εκατομμύρια περισσότερους πολίτες στην φτώχια. Επίσης, μελλοντικά θα αντιμετωπίσουμε παγκόσμια σημαντική μείωση τροφίμων, καθώς οι ελιτ γκλομπαλιστές αναπληρούν εκατομμύρια στρέμματα καταστραμένης καλλιεργήσιμης γης από πυρκαγιές, όχι με νέες καλλιέργιες δένδρων ή τροφών, αλλά με τεράστια φωτοβολταικά πάρκα. Ακόμη και εκτάσεις γης που μπορουν μελλοντικά να χρησιμοποιηθούν για καλλιεργειες, εχουν μεταβληθεί σε απέραντα αιολικά πάρκα, καθώς ανεμμογεννήτριες και ηλιακές εγκαταστάσεις απαιτούν τη χρήση σημαντικών ποσοτήτων γης. Και δεν είναι μόνο η καλλιεργήσιμη γη που φροντίζουν επιμελώς να εξαλείψουν οι γκλομπαλιστές. Είναι και τα ζώα, όπως οι αγελάδες, που θέλουν να τις εξαλείψουν για να τρώμε ζωήφια και συνθετικά κρέατα.

Όμως οι καταστροφικές συνέπειες της πράσινης ατζέντας δεν σταματούν εδώ.

Ήδη υπάρχουν μαρτυρίες ότι οι ανεμογεννήτριες επηρεάζουν αρνητικά τα άγρια ​​ζώα τόσο άμεσα, μέσω συγκρούσεων, όσο και έμμεσα λόγω της ηχορύπανσης, της απώλειας οικοτόπων και της μειωμένης επιβίωσης ή αναπαραγωγής. Υπολογίζεται ότι δεκάδες έως εκατοντάδες χιλιάδες νυχτερίδες και άλλα πουλιά πεθαίνουν από ανεμογεννήτριες κάθε χρόνο μόνο στη Βόρεια Αμερική. Πέραν από την απώλεια ζωής, εχομε και αρνητικές επιπτώσεις στην αγροτική παραγωγή, καθώς είναι γνωστό ότι οι νυχτερίδες και τα πουλιά τρώγουν καταστροφικά έντομα παρέχοντας έτσι τεράστια οικονομικά οφέλη στον αγροτικό τομέα της χώρας κάθε χρόνο.

Επίσης πρόσφατα, σε διάστημα τεσσάρων ημερών, 4 φάλαινες βρέθηκαν νεκρές κοντά σε ανεμογγενήτριες που είναι τοποθετημένς μέσα στην θάλασα στις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ. Από το 2022 μέχρι σήμερα τουλάχιστον 60 φάλαινες έχασαν τις ζωές τους κάτω από τις ίδιες περιστάσεις. Και οι εκτιμήσεις είναι ότι κάθε χρόνο δεκάδες φάλαινες θα ξεβράζονται νεκρές από εγκαταστάσεις ανεμογεννητριών.  Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε πρώην ηγέτης της Greenpeace, τα αιολικά πάρκα δημιουργούν «ζώνη θανάτου» στη θάλασσα.

Ένα άλλο σοβαρό πρόβλημα με την πράσινη ατζέντα έχει να κάνει με την παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς ηδει υπάρχουν μαρτυρίες ότι για την εξόρυξη ορυκτών όπως κοβάλτιο και λίθιο, που χρησιμοποιούνται για τις μπαταρίες ηλεκτρικών αυτοκινήτων καθώς και σε ανεμογεννήτριες, χρησιμοποιούνται σκλάβοι ακόμη και μικρά παιδιά.

Στο Κονγκό που τα ορυχεία του παράγουν μεταξύ 15%- 30% % του παγκόσμιου κοβαλτίου, που είναι αναγκαίο για τις ηλεκτρικές μπαταρίες ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ο οργανισμός της Διεθνής Αμνηστίας διαπίστωσε ότι χιλιάδες παιδιά, ηλικίας μέχρι και 7 ετών, δούλευαν σε βιοτεχνικά ορυχεία κοβαλτίου, κάτω υπό επικίνδυνες συνθήκες δίχως επαρκή προστατευτικό εξοπλισμό και εκτέθηκαν σε τοξική σκόνη που συνέβαλε σε πνευμονική νόσο από σκληρό μέταλλο.

Η δε εξόρυξη λιθίου που είναι τοξικό ορυκτό, είναι επίσης επικίνδυνη για το περιβάλλον από τις επιπτώσεις των τοξικών εκροών στα υδάτινα οικοσυστήματα.  Πέραν όμως από το τοξικό πρόβλημα, η  διαδικασία εξόρυξης απαιτεί εκσκαφές εκατομυρίων τόνων γης ετησίως και τη χρήση σημαντικών ποσοτήτων νερού που εξηγεί γιατί σε αυτές τις περιοχές συμβαίνουν ξηρασίες.

Και αν αυτά δεν είναι αρκετά, βγήκε πρόσφατα και στην δημοσιότητα έκθεση του αμερικανικού πενταγώνου που προειδοποιεί ότι τα υπεράκτια αιολικά πάρκα θέτουν σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια της χώρας. Συγκεριμμένα το  Υπουργείο Άμυνας (DoD) προειδοποίησε οτι οι υπεράκτιες ανεμογεννήτριες θα μπορούσαν να εμποδίσουν σημαντικά τις ναυτικές στρατιωτικές επιχειρήσεις. Οπως αναφέρει η έκθεση, οι ανεμογεννήτριες μπορούν να παρεμβαίνουν σε διαδρομές εκπαίδευσης πτήσης χαμηλού επιπέδου, σε δοκιμές στρατιωτικού εξοπλισμού ευαίσθητου στον ηλεκτρομαγνητικό θόρυβο και σε στρατιωτικά συστήματα ραντάρ.

Και δεν μπορούμε να αγνοήσομε τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στα επόμενα χρόνια αν οι γκλομπαλιστές συνεχίσουν με τα τα σχέδια τους. Κανείς δεν δείχνει να ανησυχεί που θα πάνε τα εκατομμύρια βενζινοκίνητα αυτοκίνητα που θα τεθούν εκτος χρήσης για χάρη των ηλεκτρικών, όπως και οι παλιές ανεμογγενήτριες που σε 20 χρόνια θα πρέπει να αντικατασταθούν. Ηδη μελέτες κάνουν αναφορά ότι μέχρι το 2050, θα έχομε ένα σύνολο απορριμμάτων παλιών ανεμογεννητριών που θα φτάσει μια σωρευτική μάζα 2,2 εκατομμυρίων μετρικών τόνων. Αν υπολογίσομε και τα αυτοκίνητα μιλάμε για τρομακτικές ποσότητες εκατομμυρίων τόννων μεταλλικών σκουπιδιών που θα απαιτηθούν τρομακτικές εκτάσεις γης για να αποθηκευτούν.

Αν οι πολίτες δεν νοιάζονται που μια μικρή ομάδα γκλομπαλιστών τους κλέβει τρισεκατομμύρια κοροιδεύοντας τους με έναν ανύπαρκτο εκφοβισμό, θα πρέπει τουλάχιστον να νοιασθούν να σώσουν τον ίδιο τον πλανήτη, που κινδυνεύει όχι από το διοξείδιο του άνθρακα που εκπέμπουν τα ανθρακωρούχα εργοστάσια παραγωγής ενέργειας, τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα και όλοι μας που αναπνέομε, αλλά από τους ίδιους τους γκλομπαλιστές.

Αυτό που βλέπουμε πλέον, θυμίζει την ιστορία  του Νέρονα που έκαψε την Ρώμη για να την ξαναχτίσει σύμφωνα με την εικόνα που οραματιζόταν, Σήμερα έχουμε τους νέους Νέρονες τους γκλομπαλιστές ελιτ, που είναι αποφασισμένοι να κάψουν  τον πλανήτη και να καταστρέψουν τις ζωές δισεκατομμυρίων ατόμων, για να ικανοποιήσουν τις φαντασιώσεις τους για μία Μεγάλη Επαναφορά.

Facebook Comments