Μετά την εκκαθάριση περίπου 80 δισ. ευρώ επισφαλών περιουσιακών στοιχείων από το 2019 έως σήμερα, οι ελληνικές τράπεζες είναι έτοιμες να αξιοποιήσουν τις σταθερές προοπτικές ανάπτυξης της χώρας, την επανέναρξη της πιστωτικής ζήτησης, τη βελτίωση της πιστοληπτικής οικονομίας των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, την ανάκαμψη των τιμών των ακινήτων και τη μείωση της ανεργίας, σημειώνει ο οίκος αξιολόγησης η Standard & Poor’s σε έκθεσή του για τις ελληνικές τράπεζες.

Για τη Eurobank ο S&P αναθεώρησε ανοδικά τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της τράπεζας σε ‘BB’ από ‘BB-‘ και επιβεβαιώσαμε επιβεβαίωσε τη βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση ‘B’, με θετικές προοπτικές, ενώ αναθεώρησε και τη βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση RCR σε ‘BBB-/A-3’ από ‘BB+/B’.

Όσον αφορά τη Eurobank Holdings αναθεώρησε επίσης ανοδικά τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της εταιρείας σε “Β+” από “Β” και επιβεβαίωσε τη βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση “Β”, με θετικές προοπτικές.

Για την Τράπεζα Πειραιώς αναθεώρησε ανοδικά τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της τράπεζας σε ‘BB-‘ από ‘B+’ και επιβεβαίωσε επίσης τη βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση ‘B’, δίνοντας επίσης θετικές προοπτικές, ενώ βελτίωσε και τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση RCR σε ‘BB+’ από ‘BB’.

Όσον αφορά την Piraeus Financial Holdings S.A. ο οίκος αναθεώρησε επίσης τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της εταιρείας σε “Β” από “Β-” και επιβεβαίωσε τη βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση “Β”, επίσης με θετικές προοπτικές.

Για την Alpha Bank S.A. αναθεώρησε τις προοπτικές της τράπεζας σε θετικές από σταθερές και επιβεβαίωσε τη μακροπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση “BB-/B” και την RCR σε “BB+/B”.

Για την Alpha Services and Holdings S.A. ο οίκος αναθεώρησε τις προοπτικές σε θετικές από σταθερές και επιβεβαίωσε τη μακροπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση της τράπεζας σε “Β/Β”.

Facebook Comments