Έκτακτη ενημέρωση πραγματοποιείται στο υπουργείο Υγείας για τον κορονοϊό παρουσία του υπουργού, Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος ανακοίνωσε πως διαγράφονται τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους ηλικιωμένους που επιβλήθηκαν στην πανδημία.

«Εισηγηθήκαμε στην κυβέρνηση –και έγινε αποδεκτή– μία άμεση νομοθετική πρωτοβουλία για διαγραφή των προστίμων στους ανεμβολίαστους ηλικιωμένους, τα οποία επιβλήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Άδωνις Γεωργιάδης που τόνισε τη σημασία της εμβολιαστικής κάλυψης για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

«Ένα πρώτο συμπέρασμα που εξάγεται από τα στοιχεία είναι η τεράστια σημασία του εμβολιασμού τόσο για τη γρίπη όσο και για τον κορονοϊό. Ήταν ένα ζήτημα που δίχασε στην πανδημία, χωριστήκαμε σε εμβολιαστές και αντιεμβολιαστές, τσακωθήκαμε, χαλάσαμε τις καρδιές μας» είπε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, στην ενημέρωση για τον κορονοϊό, τις ιώσεις και τις υπόλοιπες αναπνευστικές λοιμώξεις.

«Θα πρέπει να γίνει ρουτίνα ο εμβολιασμός κατά της Covid. Στόχος μας είναι να μεγαλώσουμε την εμβολιαστική κάλυψη που φέτος έχει πάει καλύτερα από πέρυσι και να γίνεται το εμβόλιο του κορονοϊού και στα φαρμακεία» τόνισε παράλληλα.

Facebook Comments