Η εντυπωσιακή φόρμα του ΠΑΟΚ μόνο τυχαία δεν ήταν και αυτό αποδείχθηκε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Στη «μάχη» της Τούμπας μεταξύ των πρωτοπόρων της Super League, ο «Δικέφαλος του Βορρά» επέβαλε την αγωνιστική του κυριαρχία και επικράτησε με 2-1 των «πράσινων».

Με διαφορετική προσέγγιση από την συνηθισμένη, ο Λουτσέσκου έδωσε τη μπάλα στον Φατίχ Τερίμ και τον «χτύπησε» στις ταχύτατες αντεπιθέσεις. Οι παίκτες του Ρουμάνου ήταν αρκετά κυνικοί και με την οξυδέρκεια που  απαιτείται στα ντέρμπι τίτλου βρήκε δύο πολύ όμορφα γκολ σε δημιουργία και εκτέλεση.

Ο ενθουσιασμός των μεγάλων νικών (σε έξι από τα οκτώ τελευταία παιχνίδια σκόραρε τέσσερα γκολ και πάνω!) έγινε κίνητρο και απόλυτη εφαρμογή του πλάνου. Ίσως η νίκη του ΠΑΟΚ να ήταν πιο εύκολη από ότι δείχνει το τελικό αποτέλεσμα αν και ο Παναθηναϊκός είχε σημαντικές ευκαιρίες για να πάρει βαθμό ή βαθμούς. Εδώ πρέπει να λάβουμε υπόψη και τις πολλές απουσίες του «τριφυλλιού». Προφανώς με τον Ιωαννίδη στην ενδεκάδα και αρκετούς κομβικούς ποδοσφαιριστές διαθέσιμους θα βλέπαμε ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι.

Το ποδόσφαιρο όμως έτσι είναι και η ιστορία έγραψε νίκη και τον ΠΑΟΚ μόνο πρώτο πλέον στη βαθμολογία. Φυσιολογικά υπήρχαν οι αμφιβολίες εάν μπορεί να είναι το ίδιο ανταγωνιστικός στα παιχνίδια με τους διεκδικητές του τίτλου. Διότι πέρα από τη μεγάλη εμφάνιση στο «Γ. Καραϊσκάκης», υπήρχε η ήττα με «κάτω τα χέρια» από την ΑΕΚ, η ισοπαλία στη Λεωφόρο και πρόσφατα η ήττα στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης από τον Άρη.

Απέναντι στον Παναθηναϊκό, ο Λουτσέσκου ήταν αρκετά διαβασμένος, έμαθε από τα λάθη του σε προηγούμενα ντέρμπι και με επιλογές ποδοσφαιριστών, όχι απαραίτητα βασικών, πανηγύρισε το τρίποντο και έγινε φαβορί για τον τίτλο. Με βάση πάντα την τωρινή κατάσταση των ομάδων. Αφού, η ΑΕΚ δεν εντυπωσιάζει, ο Παναθηναϊκός μετρά απουσίες και ο Ολυμπιακός χρειάζεται χρόνο.

Facebook Comments