Μεγάλο προβάδισμα 21,5 μονάδων από το δεύτερο κόμμα διατηρεί η Νέα Δημοκραστία σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της εταιρείας Pulse που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Ειδικότερα, η Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου με την κατανομή των αναποφάσιστων λαμβάνει ποσοστό 36% έναντι 14,5% του ΠΑΣΟΚ και 13,5% του ΣΥΡΙΖΑ.





 

Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει μια δύσκολη συγκυρία (χάνει μια μονάδα) τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται να μην αποκομίζουν οφέλη από την κυβερνητική φθορά. Μόνος κερδισμένος εμφανίζεται ο Κυριάκος Βελόπουλος ο οποίος κερδίζει 1,5 μονάδα από την προηγούμενη μέτρηση.

Το ΚΚΕ παραμένει στην τέταρτη θέση με διψήφιο ποσοστό (10%) και μετά την Ελληνική λύση (7,5%) ακολουθούν: Νίκη (3,5%), Σπαρτιάτες (3%) Πλεύση Ελευθερίας (3%).

Στα αξιοσημείωτα της μέτρησης της Ρulse είναι ότι η κοινή γνώμη εμφανίζεται απόλυτα διχασμένη σε ότι αφορά τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών καθώς το 46% αντιμετωπίζει θετικά το δικαίωμα στον πολιτικό γάμο και το 47% το αντιμετωπίζει αρνητικά. Οι ψηφοφόροι του κεντρώου χώρου σε ποσοστό 51% αντιμετωπίζουν θετικά το νομοσχέδιο ενώ το 43% αρνητικά.

Το 40% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η ακρίβεια είναι το σημαντικότερο πρόβλημα και το 53% ένα από τα σημαντικότερα.

Facebook Comments