Σε λίγες ώρες ανοίγει η αυλαία για το 15ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. Ένα συνέδριο επετειακό για τα 50 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας. Ένα συνέδριο που μας υπενθυμίζει την ιστορικότητα αυτής της παράταξης με αρχές και αξίες που παραμένουν αναλλοίωτες στο πέρασμα των χρόνων.

Από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας το 1974 από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον άνθρωπο που ένωσε τους Έλληνες και ενέταξε την πατρίδα μας στην ευρωπαϊκή μας οικογένεια, μέχρι το πρώτο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας το 1979 και τα επόμενα που ακολούθησαν μέχρι και το σημερινό 15ο Συνέδριο, αποδεικνύεται περίτρανα ότι η Νέα Δημοκρατία αποτελεί τη μόνη σταθερά του πολιτικού μας συστήματος. Τη δύναμη εκείνη που στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Πολέμησε τον λαϊκισμό στη ρίζα του, πρωτοστάτησε στις μεγάλες ιστορικές αποφάσεις, δεν κύλισε σε εύκολα λόγια και στις διχαστικές πολιτικές.

Η μεγάλη κεντροδεξιά λαϊκή παράταξη είναι αυτή που τάχθηκε με τη Δύση χωρίς αστερίσκους, που υπηρέτησε τα εθνικά μας συμφέροντα και άνοιξε το δρόμο για διαχρονικές και σταθερές συμμαχίες με δυτικές δυνάμεις μέσω της ακτινωτής διπλωματίας του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Γιατί για εμάς το «Ανήκομεν εις την Δύσιν» δεν είναι ένα απλό ρητό. Είναι η βάση της ιδεολογίας μας που παραμένει εθνική σταθερά και την υπηρετούμε διαχρονικά.

Η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη που ένωσε τους Έλληνες και υπερασπίστηκε με αφοσίωση τις αρχές της Δημοκρατίας, του Κράτους Δικαίου, της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης, των ίσων ευκαιριών και συμπερίληψης. Είναι η παράταξη που έδωσε αγώνες για την εθνική συμφιλίωση ενάντια σε φωνές που καλούσαν σε κοινωνικό αναβρασμό και αποσύνθεση. Είναι η παράταξη που στα μεγάλα ιστορικά διλήμματα ήταν πάντοτε στη σωστή πλευρά της ιστορίας.

Σήμερα, υπό την ηγεσία του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη η παράταξη συνεχίζει να πρωτοπορεί και μαζί με την παράταξη και η Ελλάδα μας. Ο τρόπος που διαχειρίστηκε παγκόσμιες κρίσεις και η ικανότητα άμεσης προσαρμογής σε νέα δεδομένα με το λιγότερο δυνατό κόστος για την κοινωνία και τους πολίτες, η οικονομική ανάπτυξη, η μείωση της ανεργίας και το άνοιγμα νέων θέσεων εργασίας, η έμφαση στα ζητήματα Κράτους Δικαίου, η αναβάθμιση της άμυνας και του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων, είναι μόνο μερικά από τα επιτεύγματα της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο να συνθέσουν το προφίλ ενός ηγέτη που αφουγκράζεται την κοινωνία, προσπαθεί με κάθε τρόπο να σταθεί αρωγός στα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, αλλά και πρωτοστατεί στο παγκόσμιο γίγνεσθαι με ισχυρές και ηχηρές παρεμβάσεις.

Τα 50 χρόνια Νέας Δημοκρατίας συμβαδίζουν και με τα 50 χρόνια της ΟΝΝΕΔ. Της μεγαλύτερης και ιστορικότερης οργάνωσης νεολαίας με άμεση αναφορά στις νέες και τους νέους της χώρας. Του πιο ελπιδοφόρου παράγοντα της Νέας Δημοκρατίας που με τις δράσεις και προτάσεις της πρωτοπορεί σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας των νέων της χώρας, με πολιτικές από τους νέους για τους νέους που κατατίθενται στους αρμόδιους φορείς και γίνονται νόμοι του κράτους. Με τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ να πρωτοπορεί στα πανεπιστήμια με αγώνες υπέρ των φοιτητών, των ανοιχτών σχολών και προτάσεων Παιδείας για την αναβάθμιση των δημοσίων πανεπιστημίων της χώρας.

Η παρακαταθήκη της Νέας Δημοκρατίας είναι βαριά και είναι χρέος μας όλοι μαζί ενωμένοι να προχωρήσουμε μπροστά με το βλέμμα στο αύριο. Με τον πυρσό αναμμένο και τη φλόγα της παράταξης να παραμένει ζωντανή. Για όλους τους αγώνες που θα έρθουν. Για την Ελλάδα μας!

* Ο Δημήτρης Ράπτης είναι Υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού της ΟΝΝΕΔ.

Facebook Comments