Πυρετός συσκέψεων και αναλύσεων για τα αίτια της «πύρρειου νίκης» της ΝΔ στις φετινές ευρωεκλογές, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επεξεργάζεται πώς θα απαντήσει στο μήνυμα που έστειλαν και σε αυτόν οι πολίτες δια της ψήφου ή της αποχής τους.

Και αυτό γιατί κυβερνητικά στελέχη, σε πρώτη ανάλυση, εκτιμούν ότι ο μεγάλος όγκος του περίπου 1 εκατ. πολιτών που δεν ψήφισαν τη Νέα Δημοκρατία, ενώ την είχαν ψηφίσει στις εθνικές εκλογές του 2023, προτίμησαν την αποχή, ο καθένας για διαφορετικό λόγο.

Σήμερα, πάντως, αναμένεται να δώσει ένα στίγμα για τις επικείμενες κινήσεις του το επόμενο διάστημα, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Ως προς τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, αρμόδιες πηγές μεταδίδουν ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει πάρει οριστικές αποφάσεις για πρόσωπα και δομές. Και παρά την προσπάθεια του επίσημου Μαξίμου να διαμηνύσει σε… ανησυχούντες βουλευτές ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν παίρνει «αποφάσεις εν θερμώ», ομολογουμένως η εκκρεμότητα του ανασχηματισμού που έχει προεξοφληθεί δεν μπορεί να παραμένει. Υπό αυτή την έννοια, εκτιμάται ότι μέσα στα επόμενα 24ωρα θα έχουμε αποφάσεις, ενώ το υπουργικό συμβούλιο της Παρασκευής θα είναι «χωρίς ατζέντα». Άρα, η σύνθεση δεν είναι δεδομένη.

Επίσης, μια απόφαση που θα κληθεί να λάβει ο κ. Μητσοτάκης είναι αν θα περιλάβει στις κυοφορούμενες παρεμβάσεις και αλλαγές εντός του Μαξίμου.

Ευγενίδης Γιώργος

Facebook Comments