Δύο νέες στρατηγικές συνεργασίες ετοιμάζεται να ανακοινώσει η Dimand το επόμενο διάστημα, με την πρώτη εξ αυτών να γνωστοποιείται στο επενδυτικό κοινό έως τέλος Ιουνίου και τη δεύτερη τον Σεπτέμβριο, όπως είπε ο Πρόεδρος της εταιρείας. Δημήτρης Ανδριόπουλος.

Όπως ανέφερε, οι δύο νέες στρατηγικές συνεργασίες έχουν “αυτό που λέμε transaction”, εννοώντας ότι εγγυώνται υλοποίηση έργων, καθώς πρόκειται για επενδυτές που διαθέτουν τα απαραίτητα κεφάλαια.

ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ

Παράλληλα, η Dimand είναι σε διαπραγματεύσεις με Έλληνες θεσμικούς, με δύο μεγάλους ξένους επενδυτές του κλάδου των αναπτύξεων – που όμως δεν έχουν παρουσία στην Ελλάδα – και με τρία μεγάλα family offices για το Μινιόν, τους χώρους που έχουν μείνει στον Πύργο του Πειραιά και του κτιρίου της ΕΕΔΕ.

ΠΥΡΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

Σε ό,τι αφορά τα εν εξελίξει έργα ο κ. Ανδριόπουλος αναφέρθηκε στον Πύργο του Πειραιά, όπου ήδη χρησιμοποιείται από το 55%-60% των μισθωτών, ενώ η εταιρεία έχει κλείσει συμφωνίες για το σύνολο των τετραγωνικών μέτρων. Μέχρι τέλος Ιουνίου αναμένεται ανοίξει το εστιατόριο και το γυμναστήριο, ενώ εκτιμάται ότι ο Πύργος θα είναι σε πλήρη λειτουργία μέχρι τον Δεκέμβριο.

MINION

Το Μινιόν μετατρέπεται σε βιοκλιματικό κτίριο μεικτών χρήσεων, το οποίο θα διαθέτει χώρους εστίασης, εμπορικά καταστήματα, γραφεία και κατοικίες. Από τα 18.580 τ.μ. το ένα τεταρτημόριό του, που είναι στη συμβολή των πεζοδρόμων, θα ξεκινήσει να αναπτύσσεται το οικιστικό τμήμα το 2025. Μέχρι στιγμής τα 13.500 τ.μ. είναι πλήρως μισθωμένα. Στο εμπορικό κομμάτι η Dimand έχει συμφωνήσει με την Inditex, όπου η εταιρεία μισθώνει δύο ορόφους για τα γραφεία της, ενώ η ΔΕΗ έχει συμφωνήσει για τέσσερις ορόφους, οι οποίοι παραδίδονται τμηματικά. Όπως είπε ο κ. Ανδριόπουλος η Dimand ετοιμάζει ένα… grand opening για το Μινιόν το Δεκέμβριο, θέλοντας να συνδέσει το παρόν με το παρελθόν του ιστορικού πολυκαταστήματος, που παραδοσιακά είχε την τιμητική του την περίοδο των εορτών.

Τα νέα έργα

Στις νέες αναπτύξεις της Dimand οι οποίες έχουν ξεκινήσει, περιλαμβάνονται το νέο δικαστικό μέγαρο του Πειραιά, η ανάπλαση του βιομηχανικού συγκροτήματος Φιξ στη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης (επένδυση εκτιμώμενης αξίας 180 εκατ., στην οποία συμμετέχει ως συνεπενδυτής η ELVIAL), γραφειακό συγκρότημα στο Μαρούσι (η αντιπαροχή του ΤΕΕ) και η ανάπλαση ακινήτου στο Βοτανικό, επί των οδών Ιεράς Οδού, Χαρτεργατών και Αγίου Πολυκάρπου, (συνολικού επιλέξιμου κόστους 152,22 εκατ.).

Στο προαναφερόμενο ακίνητο στο Βοτανικό στεγαζόταν η Αθηναϊκή Χαρτοποιία. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη δημιουργία γραφείων και ήδη από το σύνολο των 48 χιλ. τ.μ. που θα δομηθούν έχουν μισθωθεί τα 14 χιλ. (τα μισά στην Avis) και βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις για άλλα 11 χιλ. τμ..

Μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια

Παράλληλα η διοίκηση της Dimand διαπραγματεύεται με δύο φορείς που σχεδιάζουν τη δημιουργία μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων. Να σημειωθεί ότι το ακίνητο αυτό είναι κοντά στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο και το νέο γήπεδο στο πλαίσιο της Διπλής Ανάπλασης. Τα πρώτα κτίρια θα παραδοθούν στους χρήστες τους τον Σεπτέμβριο του 2025.

Το Project Skyline

Αναφορικά με το project Skyline, την αγορά δηλαδή χαρτοφυλακίου ακινήτων αξίας 437 εκατ. ευρώ από την Alpha Βank και τη δημιουργία ενός νέου φορέα στον οποίο συμμετέχουν με ποσοστό 35% η προαναφερόμενη τράπεζα και με 65% εταιρία στη οποία το 55% έχει η Dimand, 25% η Premia και 20% η EBRD, ο κ. Ανδριόπουλος είπε χθες ότι μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου θα έχουν μεταβιβαστεί στο νέο φορέα τα μισά ακίνητα (από ένα σύνολο 600 περίπου).

Απέδωσε τις καθυστερήσεις που σημειώνονται στις γραφειοκρατικές διαδικασίες που είναι αναγκαίες για τη μεταβίβαση των ακινήτων, προσθέτοντας ότι για τμήμα των ακινήτων του Skyline έχουν βρεθεί αγοραστές.

Facebook Comments