Σε ό,τι αφορά τα ομόλογα πάντως, η JPM επισημαίνει πως η Ελλάδα αναμένεται να συνεχίσει να προσφέρει σημαντικό “καταφύγιο” και εργαλείο έναντι του κινδύνου της αγοράς, διατηρώντας έτσι τις long θέσεις που έχει κτίσει έναντι των ιταλικών τίτλων. Η Ισπανία και η Ελλάδα, όπως τονίζουν, αποτελούν τα αγαπημένα της picks από την περιφέρεια.

Μετά από διαπραγμάτευση στη φθηνή πλευρά εδώ και χρόνια, η Ελλάδα έχει τώρα αρχίσει να κινείται προς την ακριβή πλευρά της αγοράς ομολόγων, όπως τονίζει χαρακτηριστικά, αντανακλώντας τη σχετική πολιτική σταθερότητα της χώρας και τα ισχυρά μακροοικονομικά και δημοσιονομικά μεγέθη της.

Η JP Morgan έχει εδώ και καιρό υπογραμμίσει τη γενικότερη εποικοδομητική μεσοπρόθεσμη προοπτική που τηρεί για τα ελληνικά ομόλογα και προτείνει επίσης overweight στάση την Ελλάδα εναντίον της Ιταλίας λόγω των περιορισμένων πιέσεων από το μέτωπο της προσφοράς, και επίσης λόγω του ότι τα ελληνικά ομόλογα αποτελούν ένα πολύ καλό risk-off μέσο hedging.

Σε ό,τι αφορά την πορεία των ελληνικών spreads, η JPM αναφέρει πως θα υποχωρήσουν το επόμενο διάστημα. Ειδικότερα, εκτιμά πως θα διαμορφωθούν στις 115 μ.β. τον Σεπτέμβριο του 2024 από περίπου 128 μ.β. σήμερα, ενώ θα διατηρηθούν στις 120 μ.β μέχρι το τον Ιούνιο του 2025.

Σε ό,τι αφορά το μακροοικονομικό μέτωπο, η JP Morgan εκτιμά πως η ανάπτυξη στην Ελλάδα φέτος θα κινηθεί στο 2,2%, προβλέπει πως ο πληθωρισμός θα υποχωρήσει στο 2,8%, το έλλειμμα του προϋπολογισμού θα διαμορφωθεί στο 1,2%, ενώ ο δείκτης χρέους προς ΑΕΠ θα υποχωρήσει σημαντικά στο 154%.

Κούρταλη Ελευθερία

Facebook Comments