Πριν 2-3 ημέρες ο Έλληνας πρωθυπουργός καυχιόταν δημόσια στις ΗΠΑ, όπου πήγε για την σύνοδο του ΝΑΤΟ, ότι η Ελλάδα ήταν η πρώτη ή από τις πρώτες χώρες που έστειλε όπλα και άλλο πολεμικό υλικό στην Ουκρανία.

Αυτό που παρέλειψε να πει ότι το έκανε εν αγνοία του ελληνικού λαού και δίχως την συγκατάθεση του, που το έμαθε από αποκαλύψεις που έγιναν στο διαδίκτυο ή σε μερικά μέσα ενημέρωσης όπου έβλεπαν σε βίντεο ουκρανικά αεροπλάνα να προσγειώνονται μυστικά νύχτα και να φορτώνονται με ελληνικό πυρομαχικά και διάφορα όπλα. Κάτι ανάλογο είδαν να γίνεται προ ημερών όπου ελληνικός πολεμικός οπλισμός φορτωνόταν μυστικά σε καράβια με προορισμό πιθανότητα την Ουκρανία.

Ο πρωθυπουργός δεν ανησυχεί ότι θα περάσει από κάποια ανακριτική επιτροπή ή ακόμη και στρατοδικείο, αν κάποιοι στρατιώτες ή πολίτες πάνε κρυφά σε στρατόπεδο και κλέψουν στρατιωτικό υλικό. Ούτε ανησυχεί για τυχόν συνέπειες, όταν ανόητα αναγγέλλει δημοσίως ότι, στέλνοντας τα όπλα στην Ουκρανία έχει δημιουργήσει ένα κενό στην άμυνα της χώρας. Αν χαμογελάει κάποιος είναι ο Τούρκος Ερντογάν.

Αν όλα αυτά δεν ήταν αρκετά, ο πρωθυπουργός κατάφερε να στείλει πρόσφατα και δύο δισεκατομμύρια ευρώ σε μετρητά. Πριν μερικούς μήνες ειχε πει στους αγρότες ότι δεν υπάρχουν χρήματα να ικανοποιήσει τα αιτήματα τους. Τα δύο δισεκατομμύρια θα μπορούσαν να λύσουν πολλά τρέχοντα προβλήματα της χώρας, αλλά ο πρωθυπουργός που είναι γνώστης σε όλα, θεωρεί ότι θα ωφελήσουν την χώρα περισσότερο, αν τα στείλει στην Ουκρανία.

Μέχρι σήμερα, η Ελλάδα μαζί με άλλες χώρες της ΕΕ έδωσαν στην Ουκρανία περίπου 200 δισεκατομμύρια δολάρια και ευρώ σε μετρητά και αμέτρητο πολεμικό υλικό που περιλαμβάνει ανεπτυγμένα συστήματα πυραύλων, τανκς και άλλα όπλα. Οι ηγέτες της ΕΕ και των ΗΠΑ, προεξοφλούσαν μία μεγάλη νίκη για τους Ουκρανούς και πανωλεθρία για τους Ρώσσους. Τα αποτελέσματα του πολέμου μέχρι σήμερα δείχνουν μία διαφορετική εικόνα.

Πριν 2 χρόνια και πριν την έναρξη του πολέμου, ο πληθυσμός της Ουκρανίας ήταν περίπου 42 εκατομμύρια. Σήμερα, ο πληθυσμός της χώρας έχει μειωθεί γύρω στα 28 εκατομμύρια. Περίπου ένα εκατομμύριο Ουκρανοί έχουν σκοτωθεί ή τραυματισθεί στις μάχες και εκατομμύρια έχουν διαφύγει σε άλλες χώρες. Και περίπου 20% του εδάφους της Ουκρανίας βρίσκεται υπό την κυριαρχία των Ρωσικών στρατευμάτων.

Τι πράγματι συμβαίνει στην Ουκρανία; Υπάρχουν πλέον σοβαρές υπόνοιες και κατηγορίες από επώνυμα στελέχη του αμερικανικού κονγκρέσου και ευρωπαίους πολιτικούς ότι η Ουκρανία απλά χρησιμοποιείται σαν πρόβατο που οδηγείται στην σφαγή από τις ΗΠΑ, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, καθώς οι πραγματικές προθέσεις εμπλοκής στον πόλεμο είναι περισσότερο για κερδοσκοπικούς σκοπούς.

Ας δούμε όμως τι συμβαίνει με την βοήθεια ή μάλλον με τα όπλα και τα χρήματα που έστειλε η Ελλάδα και οι άλλες χώρες.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του αμερικανικού πενταγώνου, μόνο το 20% των όπλων έχουν χρησιμοποιηθεί στον πόλεμο και το υπόλοιπο πουλιέται στην μαύρη αγορά. Διάφορα δημοσιεύματα κάνουν αναφορά, ότι μέρος των όπλων ακόμη και πυραύλων βρίσκονται στα χέρια των ναρκωτικών καρτέλ στην Ευρώπη και στο Μεξικό.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τα δισεκατομμύρια σε μετρητά που πάνε στην Ουκρανία, όπου σύμφωνα με καταγγελίες δημοσιογράφων, έγιναν υπεξαιρέσεις που φθάνουν τα 60 δισεκατομμύρια, που έχουν φύγει από την χώρα και βρίσκονται σε ξένους off shore τραπεζικούς λογαριασμούς που ανήκουν σε υψηλά κυβερνητικά στελέχη συμπεριλαμβανομένου του ίδιου του Ζελένσκι. Υπάρχουν δημόσιες καταγγελίες από τοπικούς κυβερνήτες στην Ουκρανία, που περίμεναν τα χρήματα για να κτίσουν τοιχώματα και αμυντικά φράγματα να αντισταθούν στους Ρώσους, που δεν ήλθαν ποτέ. Κόστισε τις ζωές πολλών Ουκρανών στρατιωτών που δεν μπορούσαν καν να προφυλαχτούν.

Καθώς οι υποψίες για εμπορικές συναλλαγές και ξέπλυμα χρήματος αυξάνονται καθημερινά, οι ηγέτες του ΝΑΤΟ διαλάλησαν στην σύνοδο, ότι θα εξακολουθήσουν να στείλουν περισσότερη βοήθεια στην Ουκρανία. Με αυτό που κάνουν, οδηγούν και πάλι την Ουκρανία σαν πρόβατο στην σφαγή στο όνομα της κερδοσκοπίας.

Ακόμη κάνουν λόγο να στείλουν στρατεύματα του ΝΑΤΟ να εμπλακούν στον πόλεμο με την Ρωσία. Άγνωστο τι θα κάνει ο πρωθυπουργός που συνήθως είναι ο πρώτος που λέει ναι στις εντολές των μεγάλων.

Το τελευταίο πράγμα που θέλουν οι Έλληνες και οι άλλοι ευρωπαίοι πολίτες είναι να πάνε οι ίδιοι ή να στείλουν τα παιδιά τους στην Ουκρανία να πολεμήσουν όχι για κάποιο σκοπό αλλά για τα οικονομικά συμφέροντα των γκλομπαλιστών που ήδη καταστρέφουν τις χώρες τους και είναι υπαίτιοι για τις υψηλές τιμές των αγαθών, τις καταστροφές των παραγωγικών πηγών ενέργειας και καλλιεργήσιμης, και την ανέλεγκτη εισβολή εκατομμυρίων παρανόμων αλλοδαπών.

Αν όμως συμβεί, οι πολιτικοί ηγέτες θα μπορούσαν τουλάχιστον να δώσουν πρώτοι οι ίδιοι το παράδειγμα, στέλνοντας τα δικά τους παιδιά να πολεμήσουν στην πρώτη γραμμή.

Facebook Comments