Το αθηναϊκό ντέρμπι βάφτηκε «κιτρινόμαυρο» και είχε την υπογραφή του Ματίας Αλμέιδα.

Στην πιο αμφίρροπη μονομαχία ΑΕΚ και Παναθηναϊκού την τελευταία διετία, κυρίως λόγω της μέτριας αγωνιστικής τους κατάστασης, η «Ένωση» παρουσιάστηκε όπως μας είχε συνηθίσει τόσο τη χρονιά του νταμπλ, όσο και την περσινή, που έχασε το πρωτάθλημα στο τελευταίο ημίχρονο της σεζόν. Επικράτησε με 2-0 του «τριφυλλιού», ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας και πήρε σημαντική ψυχολογική ώθηση.

Πώς ήρθε αυτή η νίκη; Η τρίτη απέναντι στους πράσινους σε πέντε αναμετρήσεις στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η ΑΕΚ δεν ήταν καταιγιστική, ήταν όμως κυνική και άκρως αποτελεσματική, όπως μας έχει συνηθίσει δηλαδή στα ντέρμπι με τον «Πελάδο» στον πάγκο. Εκμεταλλεύθηκε το μέγεθος του Πιερό και την ικανότητά του να σκοράρει δια αέρος μέσα στο κουτί και προηγήθηκε στη μοναδική ευκαιρία στην αντίπαλη εστία! Σε αντίθεση με τις δύο φετινές γκέλες απέναντι σε Λαμία και Athens Kallithea, απέναντι στις οποίες δημιούργησε πολλές ευκαιρίες, ήταν όμως αναποτελεσματική.

Στο ντέρμπι της «OPAP Arena» άπαντες εμφανίστηκαν απόλυτα συγκεντρωμένοι, προσηλωμένοι στο στόχο και αρκετά διαβασμένοι. Ο Κάλενς «έσβησε» τον Ιωαννίδη, ο Κοϊτά ήταν παντού για να βοηθήσει αμυντικά, ο Περέιρα φανέρωσε την εμπειρία του και ο Ρότα εκτέλεσε το πλάνο «βρείτε τον Πιερό». Υπήρξε ένα κενό διάστημα στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, ωστόσο το μαχητικό πνεύμα των «κιτρινόμαυρων» έκανε την εμφάνισή του στην πίεση του Παναθηναϊκού.

Η ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο εμφανίστηκε παντελώς αδιάβαστη, σαν να μην είχε ξαναπαίξει στο συγκεκριμένο γήπεδο απέναντι στον συγκεκριμένο αντίπαλο. Το πλάνο έλεγε «η μπάλα στον Ιωαννίδη», όμως τα μαρκαρίσματα των αντιπάλων ανάγκαζαν πολλές φορές τους πράσινους να πάνε σε ατομικές ενέργειες. Ο Τετέ ανταπεξήλθε, όμως μόνος του απέναντι σε τόσο οργανωμένη άμυνα δεν μπορούσε να προσφέρει κάτι. Γενικά, ο Παναθηναϊκός έδειξε να αποδιοργανώνεται εντελώς μετά το πρώτο γκολ εις βάρος του και δεν είχε πλάνο αντίδρασης.

Εκτός Αθηνών και στη συμπρωτεύουσα, ο Άρης έδειξε ποιο είναι το αφεντικό στα ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. Πανηγύρισε ακόμη μια νίκη επί του ΠΑΟΚ, τον ανάγκασε στην πρώτη φετινή ήττα στο πρωτάθλημα και τον «γκρέμισε» από την κορυφή. Οι «κίτρινοι» του Άκη Μάντζιου ξέρουν πώς να παίρνουν αυτό που θέλουν μέσα στην Τούμπα, εν αντιθέσει με τον Ράζβαν Λουτσέσκου, που δεν έχει βρει τον τρόπο να αντιμετωπίσει τον συμπολίτη. Αυτό το ντέρμπι έδειξε όλες τις αδυναμίες των πρωταθλητών, πάνω στις οποίες πρέπει να δουλέψει ο Ρουμάνος προπονητής.

Πηγή φωτό: Argiris Makris InTime

Facebook Comments