Χθες κατατέθηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών η αγωγή της Α. Λατινοπούλου κατά του Κ. Βελόπουλου. Το αίτημα της αγωγής είναι 300.000 ευρώ και δημοσίευση επανόρθωσης από τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης. Για ένα screenshot μήνυμα του Κ. Βελόπουλου προς ομάδα δημοσιογράφων και συνεργατών του, με συκοφαντικό -κατά την Λατινοπούλου- περιεχόμενο.

Ε, και; Κι, όμως, σε αυτόν τον «ενδοοικογενειακό» καβγά αποτυπώνεται εν πολλοίς η συμπεριφορά και των δύο «υπερπατριωτών», οι οποίοι επιχειρούν την καπήλευση των αγωνιών και των αξιών των Ελλήνων και τη στυγνή εκμετάλλευση του Μεταναστευτικού, το οποίο αποτελεί πλέον πρόβλημα για όλη την Ευρώπη. Ο στόχος εκατέρωθεν -ανεξαρτήτως ένδικων μέσων, προπαγάνδας και fake news- είναι ο ίδιος: Ποιος θα γίνει ο αυθεντικότερος εκφραστής όσων αντιδρούν στην εικαζόμενη «μειοδοσία» του Κ. Μητσοτάκη στα Ελληνοτουρκικά και στη «μειωμένη ευαισθησία» της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του Μεταναστευτικού.

Ήδη από τη βάση του το ερώτημα-στόχος είναι λαϊκιστικό, αυθαίρετο, διχαστικό και ασόβαρο. Ένας «πασοκογενής» και μια προερχόμενη από τη Ν.Δ., αποτυχούσα να εκλεγεί, ερίζουν τσιριχτά ποιος είναι πιο «πατριώτης», δεδομένου ότι η κυβέρνηση είναι «προφανώς» επιρρεπής στην προδοσία.

Ποια κυβέρνηση;

Η κυβέρνηση που κέρδισε τον ασύμμετρο πόλεμο το 2020 στον Έβρο με την Τουρκία.

Η κυβέρνηση που εξόπλισε τη χώρα με Rafale, Bellara, F-16, F-35 και μια σειρά άλλων οπλικών συστημάτων, που έχουν εκτοξεύσει την αποτρεπτική ισχύ της.

Η κυβέρνηση που υπέγραψε δύο σημαντικές αμυντικές συμφωνίες με ΗΠΑ και Γαλλία, ενισχύοντας τη διπλωματική και αμυντική ισχύ της.

Η κυβέρνηση που επέκτεινε τα χωρικά ύδατα στα 12 ν.μ. στο Ιόνιο και υπέγραψε ΑΟΖ με την Αίγυπτο.

Η κυβέρνηση που πέτυχε να αναγνωριστούν εμπράκτως τα ελληνικά σύνορα ως ευρωπαϊκά και να ενισχύσει σημαντικά τη φύλαξή τους, επιταχύνοντας στον βαθμό του εφικτού τη διαδικασία επιστροφών των παράνομων μεταναστών.

Και ποιοι είναι οι «πατριώτες» που προέκυψαν από το πουθενά; Ένας έμπορος κηραλοιφών, αντιπρόσωπος των επιστολών του Ιησού και ένθερμος υποστηρικτής του Πούτιν, ο οποίος είναι απέναντι στη Δύση κι έχει απειλήσει ευθέως τα ελληνικά συμφέροντα. Και μια ενθουσιώδης κυρία, που φωτογραφίζεται με καμάρι μεταξύ της Λεπέν και του Όρμπαν. Ο οποίος μόλις τον Ιούλιο συνωμοτούσε παρασκηνιακά με τον Ερντογάν, προκειμένου το ψευδοκράτος των κατεχόμενων να μπει στον Οργανισμό Τουρκικών Χωρών με το όνομα «Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» κι έτσι εμμέσως να ανοίξει ευρύτερα το θέμα της αναγνώρισης του ψευδοκράτους.

Κι επίσης ένας και μια, που διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για το Μεταναστευτικό, αλλά όταν τους ρωτήσεις τι ακριβώς προτείνουν, καταφεύγουν σε παιδικές απαντήσεις, ανέφικτες «λύσεις» και μπόλικη αερολογία, που ταΐζει «υπερπατριώτες», που λένε αυτά που έλεγε η Χρυσή Αυγή.

Είναι προφανές ότι η πανευρωπαϊκή κατάρρευση του αριστερού λαϊκισμού έχει δώσει χώρο στον ακραία δεξιό λαϊκισμό. ‘Οταν σιώπησαν τα αριστερά «νταούλια», μέσα σε γενικευμένη απαξία, άρχισαν τα «κλαρίνα» της άλλης πλευράς, προσπαθώντας να μεταφέρουν στη χώρα το ακροδεξιό πάρτι που γίνεται στην Ευρώπη. Αν αφαιρέσει κανείς και από τον Βελόπουλο και από τη Λατινοπούλου το Μεταναστευτικό, δεν μένει απολύτως τίποτα, εκτός από άναρθρες κραυγές, fake news και προφητείες εθνικής καταστροφής.

Πάει πολύ για τη χώρα που έχει περάσει την 10ετή κρίση των Μνημονίων, να περάσει άλλη μια κρίση λόγω κάποιων ανεύθυνων πατριδοκάπηλων, οι οποίοι αρέσκονται σε θεωρίες συνωμοσίας.

Πηγή: eleytherostypos.gr

Facebook Comments