Πρεμιέρα για το πρώτο στο είδος του: Το ολοκαίνουργιο Škoda Elroq είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της τσέχικης μάρκας στη στρατηγικής σημασίας κατηγορία των compact SUV.

Την ίδια στιγμή, είναι επίσης το πρώτο μοντέλο που υιοθετεί τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία Modern Solid της Škoda, συνδυάζοντας στιβαρότητα, λειτουργικότητα και αυθεντικότητα. Το Elroq προσφέρει μια πλήρη γκάμα επιλογών κινητήριων συστημάτων και μπαταριών, με μέγιστη αυτονομία άνω των 560 χιλιομέτρων. Ο εκτενής βασικός εξοπλισμός του περιλαμβάνει κάμερα οπισθοπορείας, Crew Protect Assist, Side Assist, Ιnfotainment 13 ιντσών και SmartLink.

Το ολοκαίνουργιο Elroq είναι η τελευταία προσθήκη στην αυξανόμενη γκάμα ηλεκτρικών της Škoda, η οποία θα περιλαμβάνει διάφορα νέα μοντέλα τα επόμενα χρόνια. Είναι ιδανικά εξοπλισμένο τόσο για αστικά όσο και προαστιακά περιβάλλοντα καθώς και για υπαίθριες «περιπέτειες», χάρη στις συμπαγείς διαστάσεις, το ευρύχωρο εσωτερικό και τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά οδήγησης. Διαθέσιμη το 2025 θα είναι και η τετρακίνητη έκδοση.

Το Škoda Elroq διατίθεται με τρεις διαφορετικές μπαταρίες και κινητήρια συστήματα. Τα μεγέθη ισχύος ξεκινούν από 170 PS για το βασικό μοντέλο Elroq 50. Το Elroq 85x διαθέτει έναν πρόσθετο κινητήρα στον μπροστινό άξονα για κίνηση σε όλους τους τροχούς. Το Elroq 85 μπορεί να επιτύχει μέγιστη αυτονομία άνω των 560 χιλιομέτρων στον κύκλο WLTP. Η ισχύς φόρτισης έως και 175 kW σε σταθμούς ταχείας φόρτισης DC επιτρέπει στην μπαταρία των 82 kWh του Elroq 85x & του πισωκίνητου Elroq 85 να επαναφορτίζεται από 10 έως 80% σε 28 λεπτά. Οι μικρότερες μπαταρίες των πισωκίνητων Elroq 50 και Elroq 60 μπορούν να φορτιστούν ακόμα πιο γρήγορα, σε 25 λεπτά ή λιγότερο. Η αυξημένη ενεργειακή απόδοση και η ταχύτητα φόρτισης, καθώς και η βελτιστοποιημένη λειτουργία προθέρμανσης ανεβάζουν την εμπειρία του πελάτη σε ένα νέο επίπεδο.

Το εσωτερικό του ολοκαίνουργιου Škoda Elroq χαρακτηρίζεται από απλότητα, καθαρές γραμμές, νέες βιώσιμες Επιλογές Σχεδίασης Design Selections και ευρυχωρία. Ο χώρος για το κεφάλι είναι 1.056 χιλιοστά μπροστά και 990 χιλιοστά πίσω. Με χωρητικότητα 470 λίτρων, το πορτμπαγκάζ είναι το μεγαλύτερο στην κατηγορία και μπορεί να επεκταθεί σε μέγιστο 1.580 λίτρα αναδιπλώνοντας τα πίσω καθίσματα. Σύμφωνα με τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία Modern Solid, το τιμόνι αναγράφει Škoda αντί να έχει το σήμα της μάρκας.

Οθόνη infotainment 13 ιντσών στάνταρ και head-up οθόνη επαυξημένης πραγματικότητας

Το Škoda Elroq διαθέτει στάνταρ κεντρική οθόνη infotainment 13 ιντσών. Το νέο User Interface, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο τρέχον Enyaq και στις νέες γενιές των Superb και Kodiaq, διαθέτει σαφή, διαισθητική χρήση και γραφικό σχεδιασμό. Ο οδηγός μπορεί να ορίσει έως και πέντε συντομεύσεις που οδηγούν σε λειτουργίες του οχήματος με συχνή πρόσβαση και τρεις συντομεύσεις για εφαρμογές apps. Προσφέρει επίσης μια σαφέστερη δομή μενού, ένα βελτιωμένο σύστημα πλοήγησης και ένα ακόμα πιο φιλικό προς το χρήστη σύστημα κλιματισμού. Υπάρχει επίσης μια μπάρα φυσικών κουμπιών κάτω από την οθόνη infotainment που παρέχει γρήγορη πρόσβαση σε μενού που ελέγχουν τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού, τις λειτουργίες οδήγησης, τις λειτουργίες στάθμευσης και τα χειριστήρια κλιματισμού.

Με τρία διαφορετικά μεγέθη μπαταριών από 55 έως 82 kWh και ισχύ που κυμαίνεται από 170PS έως 286PS, το ολοκαίνουργιο Škoda Elroq προσφέρει πολλές επιλογές. Οι εκδόσεις με τη μεγαλύτερη μπαταρία ιόντων λιθίου προσφέρουν αυτονομία άνω των 560 χιλιομέτρων στον κύκλο WLTP και φθάνουν σε τελική ταχύτητα 180 χλμ./ώρα. Η βελτιστοποιημένη προθέρμανση διασφαλίζει ότι στους σταθμούς ταχείας φόρτισης DC, μπορούν να επαναφορτιστούν από 10 έως 80% σε 28 λεπτά.

Ο Johannes Neft, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Škoda Auto για την Τεχνική Ανάπτυξη, δήλωσε: «Το Škoda Elroq φέρνει τα σύγχρονα και ενεργειακά αποδοτικά ηλεκτρικά κινητήρια συστήματα της επιτυχημένης οικογένειας μοντέλων Enyaq σε μια άλλη κατηγορία οχημάτων. Με μεγάλο εύρος σε ισχύ , διαφορετικά συστήματα μετάδοσης κίνησης και τρία μεγέθη μπαταριών, παρέχουμε στους πελάτες μας ελευθερία επιλογής ήδη από τις εισαγωγικές εκδόσεις. Η εξαιρετική αεροδυναμική επιτρέπει στο Elroq να επιτύχει αυτονομία άνω των 560 χιλιομέτρων, καθιστώντας το ιδανικό για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων. Ισχύς φόρτισης έως 175 kW και βελτιστοποιημένη προθέρμανση εξασφαλίζουν σύντομες στάσεις φόρτισης 28 λεπτών για επαναφόρτιση από 10 έως 80%. Το Elroq παρέχει εξαιρετική καθημερινή χρηστικότητα, προσφέροντας στους πελάτες μας ακριβώς αυτό που περιμένουν από τη Škoda.»

Τέσσερις εκδόσεις, τρία μεγέθη μπαταριών

Το Škoda Elroq βασίζεται στην Αρθρωτή Πλατφόρμα Ηλεκτροκίνησης (MEB), του Ομίλου Volkswagen και εισέρχεται στην κατηγορία των compact SUV με εκδόσεις με ενεργειακά αποδοτικά κινητήρια συστήματα, τις Elroq 50, 60, 85 και 85x. Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου υψηλής τάσης διατίθενται σε τρία μεγέθη. Το Elroq 50 με κίνηση στους πίσω τροχούς, με μεικτή χωρητικότητα μπαταρίας 55 kWh (52 kWh καθαρά), είναι το βασικό μοντέλο, που προσφέρει αυτονομία άνω των 370 km. Τοποθετημένος στον πίσω άξονα, ο ηλεκτροκινητήρας του αναπτύσσει μέγιστη ισχύ 170PS και μέγιστη ροπή 310 Nm. Το Elroq 60 διαθέτει επίσης κίνηση στους πίσω τροχούς,έχει χωρητικότητα μπαταρίας 63 kWh (59 kWh καθαρή) και προσφέρει αυτονομία άνω των 400 km, ενώ ο κινητήρας του αποδίδει 204PS και 310 Nm ροπής. Και οι δύο εκδόσεις έχουν τελική ταχύτητα 160 km/h.

Škoda Elroq 85 με κίνηση στους πίσω ή σε όλους τους τροχούς

Οι δύο πιο ισχυρές εκδόσεις Elroq διαθέτουν τη μεγαλύτερη μπαταρία, με χωρητικότητα 82 kWh (καθαρά 77 kWh). Στο Elroq 85, συνδυάζεται με έναν κινητήρα 286PS που αποδίδει μέγιστη ροπή 545 Nm στους πίσω τροχούς. Το Elroq 85x διαθέτει έναν πρόσθετο ηλεκτροκινητήρα στον μπροστινό άξονα, επιτρέποντας στάνταρ τετρακίνηση. Και οι δύο εκδόσεις επιτυγχάνουν τελική ταχύτητα 180 km/h. Το Elroq 85 διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες μέγιστες αυτονομίες στην κατηγορία με περισσότερα από 560 χιλιόμετρα στον κύκλο WLTP. Αυτό κάνει τις εκδόσεις Elroq 85 ιδανικούς συντρόφους για μεγαλύτερα ταξίδια.

Σύντομοι χρόνοι φόρτισης

Οι υψηλές δυνατότητες φόρτισης και η βελτιστοποιημένη προθέρμανση εξασφαλίζουν σύντομους χρόνους φόρτισης για όλες τις εκδόσεις του ολοκαίνουργιου Škoda Elroq. Με ισχύ φόρτισης έως και 175 kW, η μπαταρία 82 kWh των δύο εκδόσεων της σειράς 85 μπορεί να φορτιστεί από 10 έως 80% σε 28 λεπτά σε σταθμούς ταχείας φόρτισης DC. Για τα Elroq 50 και Elroq 60, τα οποία υποστηρίζουν ισχύ φόρτισης έως 145 kW και έως 165 kW αντίστοιχα, η ίδια διαδικασία διαρκεί 25 λεπτά ή λιγότερο. Όλα τα μοντέλα Elroq υποστηρίζουν ισχύ φόρτισης έως και 11 kW σε σημεία φόρτισης AC

Εκδόσεις και Τιμές Škoda Elroq

Το νέο μοντέλο Skoda Elroq, θα είναι διαθέσιμο για παραγγελίες στις εκδόσεις 50, 60, 85 καθώς και για την ειδική έκδοση “First Edition”, με την αρχική έκδοση Elroq 50 να ξεκινάει από 34.500€.

ΕΚΔΟΣΗ

ΙΣΧΥΣ (PS)

ΙΣΧΥΣ (KW)

ΛΙΑΝΙΚΗ ΤΙΜΗ

Elroq 50

170

125

€ 34.500

Elroq 60

204

150

€ 38.900

Elroq 85

286

210

€ 44.900

Elroq 85 First Edition

286

210

€ 51.800

Facebook Comments