Θεσσαλονίκη: 71χρονος νοσηλεύεται σε ΜΕΘ με τον ιό HMPV – Η κόρη του ταξίδεψε πρόσφατα στην Κίνα

2 λεπτά ανάγνωση
8 Ιανουαρίου 2025

71χρονος νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, στη Θεσσαλονίκη, με συμπτώματα πνευμονίας, σύμφωνα με το ertnews.gr.

Αρχικά, ο ασθενής απευθύνθηκε σε ιδιωτική κλινική, ωστόσο, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του, τελικά διακομίστηκε στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Εκεί επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του και διασωληνώθηκε.

Έκανε τεστ και διαγνώστηκε μέσα στη ΜΕΘ με τον ιό HMPV που αυτή τη στιγμή είναι σε έξαρση στην Κίνα. Νοσηλεύεται σε απομόνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κόρη του ασθενούς πήγε στην Κίνα για ολιγοήμερες διακοπές και, λίγες μέρες αφότου επέστρεψε, αρρώστησε ο πατέρας της.

Την ίδια ώρα, καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι επιστήμονες στη χώρα μας, οι οποίοι αποδίδουν την εξάπλωση του HMPV στη βόρεια Κίνα σε μία αναμενόμενη εποχική έξαρση των κρουσμάτων ενός ιού που είναι γνωστός από το 2001.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όταν για το αυτονόητο χρειάζεται Άρειος Πάγος

Ας υποθέσουμε ότι είστε δανειολήπτης, που καλώς ή κακώς, έχετε υπαχθεί στο

Α. Δρυμιώτης για προβάδισμα ΝΔ: «Εδώ έχουμε τη Χιονάτη και τους επτά νάνους»

Ο Ανδρέας Δρυμιώτης σχολίασε το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας σε πρόσφατη δημοσκόπηση

Μ. Χριστοδουλάκης: «To ΠΑΣΟΚ έχει στόχο να κερδίσει τις εκλογές»

Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής στοχεύει στην