Κατατέθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δεσμευτικές προσφορές για την εξαγορά ποσοστού ως 98,81% της Finansbank. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής μάλιστα αναμένεται να συνεδριάσει εντός της ημέρας προκειμένου να τις αξιολογήσει.

Η κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών ολοκληρώθηκε, όπως όλα δείχνουν, χθες – μια ημέρα δηλαδή νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα που γνώριζε η αγορά.

Πηγές από την Εθνική σημειώνουν πως υπάρχει αισιοδοξία ότι θα υπάρξει τίμημα για την τουρκική θυγατρική άνω των 3 δισ ευρώ, το οποίο και θα καλύπτει τη λογιστική της αξία. Μάλιστα κάνουν λόγο για ύπαρξη και τρίτης πρότασης, πέραν των Garanti Bank και Qatar National Bank.

Η διοίκηση της Εθνικής έχει διαμηνύσει πως έχει θέσει ως όριο τη λογιστική αξία της Finansbank και ότι στην περίπτωση χαμηλότερων προσφορών προτίθεται να βάλει πάγο στη διαδικασία πώλησης, πάντα σε συνεννόηση με την DG Comp.

Και αυτό καθώς οι αρχικές πληροφορίες σημείωναν πως οι μη δεσμευτικές προσφορές κινούνταν σε επίπεδα κάτω των 2 δισ ευρώ!

Όπως έγραφε το ενημερωτικό δελτίο της πρόσφατης αύξησης κεφαλαίου η πώληση θα ολοκληρωθεί μόνον εφόσον επιτευχθούν «αποδεκτοί όροι αγοράς».

 

Facebook Comments