Mία άνευ προηγουμένου λυσσαλέα επίθεση εναντίον της Χίλαρι Κλίντον εξαπέλυσε ο διεκδικητής του προεδρικού χρίσματος για το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, Ντόναλντ Τραμπ, χρησιμοποιώντας ακόμα και χυδαιότητες και υβρεολόγια προκειμένου να περιγράψει την ήττα της πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ κατά την προεδρική εκλογή ή μάλλον κατά τη διεκδίκηση του προεδρικού χρίσματος το 2008, όταν έχασε από τον σημερινό πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα. Ομως ο Τραμπ δεν σταμάτησε εκεί αλλά στιγμάτισε και την επίσκεψή της στο λουτρό κατά την τελευταία τηλεμαχία μεταξύ των υποψηφίων για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος, το Σάββατο το βράδυ, κάτι που την ανάγκασε να επιστρέψει με σχετική καθυστέρηση στα τηλεοπτικά πλατό.

Τα αχαρακτήριστα σχόλια του πολυεκατομμυριούχου υποψηφίου για την εμφάνιση της Χίλαρι Κλίντον ήρθαν λίγες μόλις ώρες αφού είχε χαρακτηρίσει τη Χίλαρι ψεύτρα για το σχόλιό της σύμφωνα με το οποίο η πρόταση Τραμπ για την απαγόρευση εισόδου στη χώρα όλων των μουσουλμάνων θα βοηθούσε σημαντικά τη ρητορική και την προπαγάνδα του Ισλαμικού Κράτους.

«Επρόκειτο να κερδίσει τον Ομπάμα» δήλωσε ο Τραμπ κατά την εμφάνισή του στα Γκραντ Ράπιντς του Μίσιγκαν. Επρόκειτο να νικήσει, επρόκειτο να νικήσει και μετά… Εχασε. Απλά έχασε». Ωστόσο, μεταξύ των λέξεων ο Τραμπ χρησιμοποίησε και μία η οποία σημαίνει «ανδρικό γεννητικό μόριο» στη διάλεκτο Γίντις.

Ο Τραμπ, ο οποίος φαίνεται να καταλαμβάνει την πρώτη θέση μεταξύ των διεκδικητών του προεδρικού χρίσματος για το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, δεν σταμάτησε εκεί αλλά αναφέρθηκε εκτενώς στην καθυστέρηση της πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ στο λουτρό του τηλεοπτικού πλατό. «Νόμιζα ότι εγκατέλειψε. Πού πήγε άραγε η Χίλαρι; Πού πήγε η Χίλαρι; Αναγκάστηκαν να αρχίσουν την τηλεοπτική αντιπαράθεση χωρίς αυτήν. Φάση δύο. Ξέρω πού πήγε και είναι πραγματικά αηδιαστικό. Δεν θέλω ούτε να μιλήσω γι’ αυτό το πράγμα».

Διακοπή από ταραξίες

Η εμφάνιση του Τραμπ, ωστόσο, διακόπηκε από ταραξίες που άρχισαν να φωνάζουν, με αποτέλεσμα να τους βγάλουν από την αίθουσα. Ο μεγιστάνας δεν έδειξε να χάνει την ψυχραιμία του αλλά υπογράμμισε ότι αυτοί οι άνθρωποι που είχαν έρθει για να διαμαρτυρηθούν μπορεί να είχαν κάνει χρήση ναρκωτικών, ενώ μίλησε υποτιμητικά για μία άλλη ομάδα την οποία κατηγόρησε ότι «δεν είχε τη φυσική δύναμη» να αντισταθεί όταν οι άνδρες της ασφάλειας τους ζήτησαν να αποχωρήσουν από την αίθουσα.

Είναι προφανές ότι το ύφος και τα σχόλια του μεγιστάνα των κατασκευών για τους Ισπανόφωνους, για τις γυναίκες, τους μουσουλμάνους και όλους τους αντιπάλους του είναι το χαρακτηριστικό που δίνει τον τόνο σε αυτή την εκλογική διαμάχη.
 

Facebook Comments